Parlamentarii comentează cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare

Parlamentarii români au comentat, joi, solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de convocare a unei sesiuni extraordinare a celor două Camere, pentru reexaminarea Legii Curţii de Conturi şi pentru votul la cererile DNA în cazurile Adrian Năstase şi Miron Mitrea.

41 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii comentează cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare

Parlamentarii comentează cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare (Imagine: Mediafax Foto)

Bolcaş: Sesiune extraordinară şi pentru dosarele "Flota" şi "Casa din Mihăileanu"

 

Vicepreşedintele executiv al PRM, Lucian Bolcaş, a declarat că partidul său este de acord cu convocarea unei sesiuni extraordinare pentru reexaminarea Legii Curţii de Conturi, în care să fie analizate şi dosarele "Flota", "Casa din Mihăileanu" şi alte circa 2.000 de dosare de mare corupţie.

 

Bolcaş a declarat că PRM agreează convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru reexaminarea Legii privind organizarea Curţii de Conturi, pentru buna funcţionare a instituţiilor statului.

 

Lucian Bolcaş a declarat că stăruinţa lui Traian Băsescu pentru convocarea unei sesiuni extraordinare, care este o activitate parlamentară de excepţie, confirmă că în cazul Adrian Năstase este vorba despre o ingerinţă politică şi că se urmăreşte un scop politic.

 

Antonescu: Suntem de acord cu sesiunea extraordinară, dar nu pentru că a cerut-o Băsescu

 

Liderul deputaţilor PNL, Crin Antonescu, a arătat că deputaţii liberali sunt de acord cu convocarea unei sesiuni extraordinare pentru Legea Curţii de Conturi şi cazurile Năstase şi Mitrea, dar nu pentru că o cere Băsescu, ci pentru că în acest fel s-ar putea rezolva ceva.

 

"Nu consider că este nepotrivită convocarea unei sesiuni extraodinare. Se poate convoca. Din punctul nostru de vedere, nu e nicio oprelişte şi suntem de acord cu convocarea unei sesiuni pe aceste teme, dar nu pentru că a cerut-o domnul Băsescu, ci pentru că într-adevăr s-ar putea rezolva cel puţin una din aceste două probleme", a susţinut Crin Antonescu.

 

Întrebat dacă şeful statului are dreptul să ceară convocarea unei sesiuni extraordinare pe aceste teme, Antonescu a spus că şeful statului "are dreptul să ceară, dar nu are dreptul să convoace".

 

El a adăugat că problema Curţii de Conturi "este foarte importantă şi, în principiu, ar justifica convocare unei sesiuni extraordinare", dar a adăugat că nu ştie dacă se impune o asemenea sesiune, pe motiv că nu crede că se vor rezolva problemele invocate.

 

"Nu ştiu dacă se impune, pentru că - foarte lucid discutând lucrurile - chiar şi o sesiune extraordinară nu cred să rezolve cele două probleme, în special a doua, cea privitoare la dosarele Năstase şi Mitrea, atâta vreme cât deputaţii PSD, PRM şi care mai sunt fie refuză să voteze, fie votează împotrivă", a spus Antonescu.

 

PC vrea sesiune extraordinară pentru Codul Fiscal

 

PC doreşte convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, dar pe subiecte cum ar fi modifcarea Codului Fiscal pentru stoparea creşterii preţurilor la alimente şi utilităţi, considerând că această temă este cu adevărat importantă, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă.

 

Ciucă a precizat, pentru MEDIAFAX, că este decizia Birourilor Permanente ale Parlamentului dacă, odată cu sesiunea extraordinară privind modificarea Codului Fiscal, vor apărea şi alte subiecte.

 

"Cu privire la solicitarea preşedintelui României, nu facem comentarii. Şi noi credem că problema Curţii de Conturi trebuie rezolvată cât mai rapid, dar cel mai important subiect trebuie să fie modificarea Codului Fiscal, solicitare pe care a făcut-o prima dată PSD", a spus Bogdan Ciucă.

 

El a adăugat că şi cererile privind începerea urmăririi penale a deputaţilor Adrian Năstase şi Miron Mitrea trebuie rezolvate, având în vedere că şi cei doi au solicitat acest lucru, dar Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor decide când va avea loc acest lucru - în vară sau în toamnă.

 

Rădulescu: Cererea lui Băsescu e binevenită, PDL dorea să facă acelaşi demers

 

Liderul deputaţilor PDL, Cristian Rădulescu, a declarat că cererea preşedintelui Traian Băsescu referitoare la sesiunea extraordinară a Parlamentului este binevenită şi că grupul PDL dorea să facă acelaşi demers, pentru rezolvarea temelor restante în activitatea Legislativului.

 

"Cererea preşedintelui este binevenită. Grupul parlamentar al PDL dorea să facă acelaşi lucru, pentru că sesiunea Parlamentului părea să se fi încheiat cu două datorii faţă de două instituţii fundamentale ale statului", a declarat Cristian Rădulescu, pentru MEDIAFAX.

 

El a arătat că prima dintre problemele restante este cea a justiţiei, "care trebuie să îşi continue parcursul".

 

Rădulescu a susţinut că cea de-a doua temă restantă este cea a Curţii de Conturi, "aflată de mult timp într-o stare de provizorat, dar care, în situaţia actuală, ar trebui, practic, să îşi închidă porţile, pentru că mandatul membrilor acestei instituţii nu a fost prelungit".

 

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului: Biroul Permanent şi plenul Senatului vor dezbate luni scrisoarea

 

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru, a declarat că în cursul zilei de luni, 30 iunie, Biroul Permanent şi plenul Senatului va dezbate scrisoarea adresată de şeful statului şi se va încerca găsirea unor soluţii la problemele menţionate de acesta.

 

El a precizat că "încă din cursul zilei de miercuri, printr-o declaraţie de presă, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a fost de acord cu convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru rezolvarea unor probleme din Parlament rămase în suspensie".

 

Preşedintele Traian Băsescu le-a trimis, joi, o scrisoare lui Bogdan Olteanu şi Nicolae Văcăroiu, în care le cere să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară, în prima decadă a lunii iulie, pentru reexaminarea Legii Curţii de Conturi şi pentru votul la cererile de urmărire penală a unor parlamentari foşti miniştri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici