Parlamentarii independenţi au depus actele pentru înscrierea partidului

Grupul parlamentarilor independenţi a depus, vineri, actele pentru înscrierea partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României, cererea urmând a fi luată în discuţie în 17 mai, de către instanţa Secţiei a V-a a Tribunalului Bucureşti.

25 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii independenţi au depus actele pentru înscrierea partidului

Parlamentarii independenţi au depus actele pentru înscrierea partidului (Montaj foto)

Pentru înscrierea acestui partid au fost strânse peste 120.000 de semnături, iar depunerea actelor depinde de îndosarierea acestora.

"Cel mai probabil, actele se vor depune la tribunal vineri. Dacă nu se termină îndosarierea semnăturilor, s-ar putea ca depunerea actelor să se amâne pentru luni", susţin surse parlamentare.

Conform acestor surse, reprezentanţii grupului parlamentarilor independenţi consideră depunerea actelor pentru înscrierea la tribunal a noului partid, drept un demers "de rutină", precizând că la primul termen pe care-l va fixa tribunalul, intenţionează medierea evenimentului.

Senatorul Liviu Câmpanu afirma, în 11 martie, că urma să se înregistreze la OSIM sigla UNPR, care conţine "prescurtarea denumirii, pe un scut aflat în faţa unei acvile ce ţine în cioc o cruce".

Câmpanu preciza că UNPR are în Bucureşti două clădiri închiriate, una dintre ele urmând a găzdui sediul central al noii formaţiuni, iar cealaltă sediul organizaţiei municipale UNPR Bucureşti.

Noul partid care va fi constituit din grupul parlamentarilor independenţi i-ar putea avea ca preşedinte pe Marian Sârbu, ca preşedinte executiv pe Gabriel Oprea şi ca preşedinte de onoare pe Cristian Diaconescu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici