Parlamentul a adoptat declaraţia de susţinere pentru Iohannis la funcţia de premier

Declaraţia politică a PSD, PNL, UDMR, PC şi Minorităţi prin care se afirmă existenţa unei majorităţi transparente şi sprijinul pentru Klaus Iohannis la conducerea Guvernului a fost adoptată în plenul Parlamentului cu 252 voturi "pentru" şi 2 voturi "împotrivă".

29 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a adoptat declaraţia de susţinere pentru Iohannis la funcţia de premier

Parlamentul a adoptat declaraţia de susţinere pentru Iohannis la funcţia de premier (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Declaraţia politică supusă votului şi citită de deputatul aparţinând Grupului minorităţilor Ovidiu Ganz, prevede că se constată existenţa unei majorităţi parlamentare transparente, care îşi afirmă susţinerea pentru Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru.

Declaraţia politică arată că un guvern de specialişti, condus de un premier independent, este singura soluţie în acest moment şi că majoritatea parlamentară solicită preşedintelui Traian Băsescu retragerea actualei propuneri a şefului statului, care nu are susţinere politică.

"Lucian Croitoru este în imposibilitatea de a obţine majoritatea parlamentară , iar continuarea demersului înseamnă continuarea crizei şi amplificarea costurilor economice şi sociale", se arată în declaraţie. Majoritatea parlamentară cere preşedintelui României să-l desemneze pe Kalus Iohannis pentru funcţia de premier.

Iniţial, parlamentarii au votat, în plen, miercuri, prin ridicare de mâini, dar preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a constatat că cei doi secretari de şedinţă au două variante de număr de voturi înregistrate în favoarea acestei declaraţii, una de 235 voturi, iar alta de 237 voturi.

Deputatul PNL Ludovic Orban a propus ca, în aceste condiţii, pentru a nu exista îndoieli, ca votul să se desfăşoare prin apel nominal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici