Parlamentul a adoptat legea de abilitare a Guvernului să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară

Camera Deputaţilor a adoptat, joi, cu 210 voturi "pentru" şi 57 de voturi "împotrivă", proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

259 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a adoptat legea de abilitare a Guvernului să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară

Mihai Voicu (Imagine: Liviu Chirică / Mediafax Foto)

Marton Arpad (UDMR) a spus că "e riscantă punerea în aplicare în domeniul legilor organice, cum ar fi codurile justiţiei".

Ministrul Mihai Voicu a arătat că în cadrul unor legi organice se poate interveni în privinţa unor zone care nu sunt de domeniul legilor organice.

Astfel, pe perioada vacanţei parlamentare, Guvernul îşi propune să emită ordonanţe în domeniile economie şi finanţe; afaceri interne; fonduri externe nerambursabile; agricultură şi dezvoltare rurală; educaţie şi cercetare.

Proiectul a fost adoptat anterior de Senat, Camera Deputaţilor fiind decizională.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici