Parlamentul a adoptat propunerea lui Liviu Dragnea pentru programul Vitamina D

Parlamentul a adoptat, joi în plen reunit, două amendamente ale preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care prevăd suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 295 de milioane de lei pentru implementarea programelor Vitamina D, Panorama şi Teste markeri tumorali, bugetele MFP şi SPP fiind diminuate.

1323 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a adoptat propunerea lui Liviu Dragnea pentru programul Vitamina D

Parlamentul a adoptat propunerea lui Liviu Dragnea pentru programul Vitamina D

„Se suplimentează bugetul Ministerului Sănătăţii la capitolul 66.01 ”Sanatate”, titlul 20 ”Bunuri şi servicii” cu suma de 295.000 mii lei, credite bugetare şi credite de angajament, pentru următoarele programe de sănătate: Vitamina D, Panorama şi Teste markeri tumorali. În mod corespunzător se modifică celelalte anexe la bugetul Ministerului Sănătăţii”, prevede amendamentul liderului PSD Liviu Dragnea, admis, joi, de plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

Pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii va fi redus bugetul Ministerului Finanţelor cu 110 milioane de lei.

„Se diminuează bugetul Ministerului Finanţelor Publice – Acţiuni generale, Anexa 02/65, cu sumă de 110.000 mii lei, credite de angajament şi credite bugetare, de la capitolul 51.01, titlul 55”, prevede amendamentul, la sursa de finanţare.

Un alt amendament al preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, adoptat de Legislativ, prevede suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 230 milioane de lei pentru suplimentarea subvenţiei de echilibrare către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

„Se suplimentează bugetul Ministerului Sănătăţii cu suma de 230.000 mii lei, credite bugetare şi credite de angajament, la capitolul 56.01 -Transferuri cu caracter general între diferite nivele ale administratiei-, titlul 51 -Transferuri între unităţi ale administraţiei publice-, alin. 51.11 - Transferuri din bugetul de stat către bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sanatate- pentru suplimentarea subvenţiei de echilibrare către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate”, potrivit celui de-al doilea amendament al liderului PSD.

Pentru asigurarea implementării programelor, a fost propusă diminuarea bugetului Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) cu suma de 50 milioane lei.

„Se diminuează bugetul Serviciului de Protecţie şi Pază, Anexa 03/33, cu sumă de 50.000 mii lei, credite bugetare şi credite de angajament, , de la capitolul 61.01 -Ordine publică şi siguranţă nationala-, din care 40.000 mii lei de la titlul 10 -Cheltuieli de personal-, 5.000 mii lei de la titlul 20 -Bunuri şi servicii- şi 5.000 mii lei de la titlul 71 - Active nefinanciare -. În mod corespunzător se modifică celelalte anexe la bugetul Serviciului de Protecţie şi Pază Se diminuează bugetul Ministerului Finanţelor Publice – Acţiuni generale, Anexa 02/65, cu sumă de 30.000 mii lei, credite de angajament şi credite bugetare, de la capitolul 51.01, titlul 55”, arată amendamentul.

Plenul reunit a adoptat bugetul Ministerului Sănătăţii, cu cele două amendamente ale liderului PSD admise. Aleşii votează pe anexe proiectul de buget de stat, urmând ca vineri să fie dat votul final pe întregul proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici