Parlamentul a aprobat timpii de antenă pentru difuzarea materialelor electorale la prezidenţiale

Birourile Permanente Reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au aprobat, în şedinţa de marţi, planurile de repartizare a timpilor de antenă pentru accesul candidaţilor la prezidenţiale în emisiunile difuzate de TVR şi Radio România.

178 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a aprobat timpii de antenă pentru difuzarea materialelor electorale la prezidenţiale

Parlamentul a aprobat timpii de antenă pentru difuzarea materialelor electorale la prezidenţiale

Campania electorală la posturile radio şi de televiziune - publice şi private - începe în ziua de 12 octombrie 2019, ora 00:00, şi se încheie în ziua de 9 noiembrie 2019, ora 7:00.

Oferta editorială a Televizunii Române prevede că în timpul campaniei electorale, programele politice ale candidaţilor, opiniile şi mesajele cu conţinut electoral pot fi prezentate numai în următoarele tipuri de emisiuni: emisiuni de promovare electorală, emisiuni de dezbatere electorală, emisiuni informative.

Postul public de radio propune difuzarea a cinci ediţii de dezbatere electorală săptămânal. Emisiunile de dezbateri vor fi transmise în direct iar fiecare ediţie va avea o durată de 55 de minute.

Fiecare competitor va beneficia de acelaşi număr de prezenţe în emisiunile de dezbatere pe perioada campaniei electorale.

Pentru al doilea tur la prezidenţiale perioada de campanie începe pe 15 noiembrie şi se încheie pe 23 noiembrie, ora 7:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici