Parlamentul Republicii Moldova condamnă invazia militară rusă în Ucraina

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, joi, o rezoluţie prin care condamnă invazia militară rusă în Ucraina şi denunţă atrocităţile atribuite armatei ruse, informează publicaţia Jurnal de Chişinău.

311 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Republicii Moldova condamnă invazia militară rusă în Ucraina

Sursa foto: Facebook/Mihai Popşoi

"Parlamentul Republicii Moldova constată că Federaţia Rusă, din februarie 2014, poartă un război de agresiune ilegal, neprovocat şi nejustificat împotriva Ucrainei, amplificat la 24 februarie 2022 printr-o invazie la scară largă pe teritoriul Ucrainei. Condamnă brutalitatea războiului de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei manifestat prin: efectuarea de către forţele armate ale Rusiei a atacurilor asupra cartierelor rezidenţiale şi a infrastructurii civile; comiterea de către forţele ruse a atrocităţilor în oraşele Bucea, Irpin şi alte localităţi ucrainene (...); uciderea miilor de civili, inclusiv copii, torturarea, hărţuirea sexuală, răpirea şi strămutarea forţată pe teritoriul Rusiei a cetăţenilor ucraineni. Acestea constituie crime de război şi o încălcare gravă a dreptului internaţional umanitar de către militarii ruşi şi acoliţii lor”, arată rezoluţia adoptată de Parlamentul de la Chişinău.

Rezoluţia a fost adoptată cu 55 de voturi din totalul de 101.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici