Participarea politică şi împuternicirea femeilor, un nou angajament asumat de România. Anunţul făcut de Iohannis

Sprijinirea participării politice şi a împuternicirii femeilor reprezintă un angajament pe care România şi-l asumă, atât la nivel naţional, cât şi în plan extern, spune Klaus Iohanis la Summitul Democraţiei, organizat de preşedintele SUA, Joe Biden.

234 afișări
Imaginea articolului Participarea politică şi împuternicirea femeilor, un nou angajament asumat de România. Anunţul făcut de Iohannis

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Îmbrăţişăm pe deplin conceptul şi scopul Summitului, întrucât este de datoria noastră să susţinem valorile şi principiile democratice pe care le preţuim cu toţii. De asemenea, coordonarea la nivel global este vitală. România este hotărâtă să prevină şi să combată toate fenomenele negative care subminează încrederea democratică, contribuind astfel la construirea rezilienţei democratice. Rezultatele Preşedinţiei noastre a Comunităţii Democraţiilor pentru perioada 2019-2022 reflectă în mod elocvent hotărârea noastră de a juca un rol activ în acest sens”, a spus Klaus Iohannis.

În ceea ce priveşte progresul în domeniul drepturilor omului, Iohannis afirmă că o componentă esenţială o constituie asigurarea siguranţei şi securităţii comunităţilor, persoanelor şi instituţiilor împotriva antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură.

„Ne angajăm să dedicăm resurse şi programe de pregătire, dar şi să dezvoltăm cele mai bune practici în vederea investigării şi urmăririi penale corespunzătoare în justiţie a infracţiunilor motivate de ură. Sprijinirea participării politice şi a împuternicirii femeilor reprezintă un angajament pe care România şi-l asumă, atât la nivel naţional, cât şi în plan extern. Primul Plan naţional de acţiune al ţării noastre, însoţit de o campanie naţională de conştientizare, va conţine o serie de măsuri privind piaţa muncii, educaţia, echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată, adoptarea deciziilor şi integrarea problematicii de gen. O altă prioritate pentru România o constituie prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane, un obiectiv care este imposibil de atins în izolare; ca atare, România se angajează să coopereze cu toţi actorii interni interesaţi, inclusiv societatea civilă”, adaugă Klaus Iohannis.

De asemenea, el menţionează că implementarea măsurilor de întărire a capacităţii instituţionale în lupta împotriva corupţiei este esenţială pentru România, nu doar la nivel naţional, dar şi în plan extern.

„Domenii strategice precum sănătatea şi mediul reprezintă preocupări majore pentru generaţiile viitoare. Permiteţi-mi să închei subliniind că a sosit momentul să ne coordonăm mai bine pentru a construi sisteme mai puternice bazate pe drepturile omului. Iar democraţia oferă cel mai bun climat în acest scop”, conchide Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici