Partidul Popular European susţine alianţa PDL-PNŢCD

Partidul Popular European susţine ideea unei posibile alianţe între PDL şi PNŢCD şi speră ca aceasta să devină formală până la 12 octombrie 2009, se precizează într-o scrisoare adresată de preşedintele PPE, Wilfried Martens, preşedinţilor celor două partide.

117 afișări
Imaginea articolului Partidul Popular European susţine alianţa PDL-PNŢCD

Preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit documentului, susţinerea unui candidat unic la alegerile prezidenţiale din această toamnă este un demers care are la bază valori politice comune şi exprimă necesitatea unei viziuni comune asupra viitorului României.

"PNŢCD este un partener important şi de încredere al Partidului Popular European, cu o tradiţie bine reprezentată în întâlnirile Biroului Politic EPP. PNŢCD a fost partidul care a consolidat şi s-a luptat pentru evoluţia democratică a României, a deschis noi orizonturi către Uniunea Europeană, NATO şi către adoptarea valorilor democratice, libertăţilor publice şi libertăţii de exprimare ca valori fundamentale în societatea românească. Atât PNŢCD cât şi PDL sunt membri ai Partidului Popular European, aparţin aceleaşi familii politice, susţin aceleaşi valori şi cred că valorile populare trebuie să devină credibile pentru alegerile prezidenţiale care urmează şi pentru viitorul României. Susţin această alianţă creştin-democrată, menită să sprijine în continuare principiile populare comune şi încrederea noastră în România", scrie Wilfried Martens în documentul transmis celor două partide.

Propunerea unei alianţe PNŢCD-PDL pentru alegerile din această toamnă a fost votată în unanimitate la Congresul extraordinar al PNŢCD din 12 septembrie 2009. Cu acea ocazie, preşedintele PNŢCD a fost ales pentru un nou mandat la conducerea partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici