Pârvulescu despre anunţul lui Băsescu: Previzibil, în contrast cu lansarea lui Geoană

Preşedintele Băsescu a încercat şi a reuşit să-şi anunţe candidatura într-un contrast total faţă de evenimentul de lansare a contracandidatului său, Mircea Geoană, apreciază analistul politic Cristian Pârvulescu, el opinând că Băsescu a dorit să apară din nou ca "un om din popor şi pentru popor".

23 afișări
Imaginea articolului Pârvulescu despre anunţul lui Băsescu: Previzibil, în contrast cu lansarea lui Geoană

Pârvulescu despre anunţul lui Băsescu: Previzibil, în contrast cu lansarea lui Geoană (Imagine: Mediafax Foto)

"Preşedintele Băsescu iubeşte contrastele şi cred că a încercat şi a reuşit să facă un contrast între lansarea lui Geoană de ieri (vineri, n.r.), petrecută la un congres, într-un cadru festiv, şi lansarea candidaturii sale, în mijlocul oamenilor, lucru care-l face să apară drept un om din popor, pentru popor", a declarat, sâmbătă, Pârvulescu, agenţiei MEDIAFAX.

Pârvulescu a declarat că nu crede că anunţul a fost unul spontan, aşa cum a pretins preşedintele în discursul susţinut la Sânnicolau Mare.

"Mă număr printre cei care nu cred în spontaneitatea şefului statului. Cred că era previzibil un astfel de anunţ, la o zi după lansarea oficială şi fastuoasă a principalului său contracandidat, Mircea Geoană", a spus Pârvulescu.

În sensul celor afirmate, Pârvulescu s-a referit şi la ziua aleasă de Băsescu pentru acest anunţ, o zi de sâmbătă, cu evenimente puţine şi, în consecinţă, "o zi în care s-ar fi vorbit mai mult despre lansarea lui Geoană de vineri".

"Consecinţa mişcării lui Băsescu este că, cel puţin astăzi (sâmbătă, n.r.) dar şi în zilele următoare, nu se va vorbi decât despre anunţul domniei sale", a mai declarat Pârvulescu.

Politologul a apreciat că Băsescu are prima şansă în cursa pentru Cotroceni din noiembrie-decembrie, însă, în opinia sa, acest lucru nu este suficient pentru a câştiga.

"(Victoria lui Băsescu, n.r.) Depinde de cum se vor alinia partidele în următoarele zile şi săptămâni, depinde de cum se va depăşi criza politică din România acestor zile şi, nu în ultimul rând, depinde de criza economică şi socială şi de modul în care ea se va manifesta în zilele următoare", a mai opinat Pârvulescu.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a anunţat, sâmbătă, la Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, candidatura la Preşedinţie, în timpul unei întâlniri cu fermierii din zona de vest a ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici