Patriciu l-a dat în judecată pe Băsescu şi a cerut despăgubiri de un euro

Omul de afaceri Dinu Patriciu l-a dat în judecată, joi, pe preşedintele Traian Băsescu, cerând instanţei Judecătoriei sectorului 1- Secţia civilă să fie obligat la despăgubiri de un euro, procesul urmând să înceapă în 4 mai 2010.

48 afișări
Imaginea articolului Patriciu l-a dat în judecată pe Băsescu şi a cerut despăgubiri de un euro

Patriciu l-a dat în judecată pe Băsescu şi a cerut despăgubiri de un euro (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

În urmă cu o zi, preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu, precum şi firma Best Media, cea care editează cotidianul "Gardianul, pentru "minciună şi trucarea unor filmări", cerând instanţei Judecătoriei sectorului 1-Secţiei civile să fie obligat la despăgubiri de un leu, procesul urmând să înceapă în 21 aprilie.

Dinu Patriciu declara, miercuri, pentru MEDIAFAX, după ce Traian Băsescu l-a dat în judecată, că avocaţii lui i-au transmis documentele pentru procesul pe care i-l va intenta şefului statului. Omul de afaceri preciza că a semnat aceste documente, urmând ca "probabil azi (miercuri - n.r.) sau mâine (joi - n.r.) şeful statului să fie dat în judecată".

Întrebat ce despăgubiri va cere preşedintelui Băsescu, Patriciu a menţionat că acest aspect "a fost stabilit de avocaţi".

Patriciu a mai spus că la procesul intentat de Traian Băsescu se vor prezenta avocaţii săi, dar şi el, dacă este cazul. Referitor la despăgubirile simbolice solicitate de Traian Băsescu, Dinu Patriciu a menţionat că probabil preşedintele îşi doreşte un câştig moral, pe care nu îl va obţine, având în vedere că afirmaţiile sale sunt adevărate.

"Probabil că domnia sa doreşte un câştig moral, nu cred că îl va avea pentru că este adevărat ceea ce am văzut eu", a spus liberalul.

Omul de afaceri Dinu Patriciu declara, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că îl va da şi el în judecată pe Traian Băsescu pentru calomnie, acuzând folosirea de către preşedinte, la adresa sa, a apelativelor "mincinos" şi "om care truchează casete".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici