Paul Stănescu despre coaliţie: Cred că se va găsi o formulă. Dacă nu, PSD va guverna în minoritate

Senatorul PSD Paul Stănescu a declarat, luni, că până la 1 septembrie se va încerca găsirea unei formule de guvernare, în caz contrar fiind posibilă guvernarea cu minoritate parlamentară. Acesta a precizat că ALDE nu a declarat oficial că iese de la guvernare.

268 afișări
Imaginea articolului Paul Stănescu despre coaliţie: Cred că se va găsi o formulă. Dacă nu, PSD va guverna în minoritate

Paul Stănescu despre coaliţie: Cred că se va găsi o formulă. Dacă nu, PSD va guverna în minoritate

Întrebat dacă PSD este presat de ALDE, Paul Stănescu a spus că nu crede acest lucru şi că urmează ca partidul să aibă negocieri cu ALDE.

„Nu, în politică există şantaj , dar nu, probabil că se va negocia în continuare, ALDE deocamdată nu şi-a spus punctul de vedere că va ieşi de la guvernare, practic în următoarele săptămâni cred că vom mai avea discuţii, până la 1 septembrie deja mai e timp până în momentul în care începe sesiunea parlamentară şi cred că până la urmă se va găsi o formulă, dacă nu probabil că PSD va merge la guvernare cu minoritate parlamentare”, a declarat social-democratul.

Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat înaintea CEx al PSD că nu se va rupe coaliţia de guvernare cu ALDE, această informaţie fiind catalogată de premier "o glumă".

Declaraţia liderului social-democraţilor vine în contextul în care ALDE s-a declarat nemulţumit de rectificarea bugetară şi de actul guvernării. De asemenea, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a purtat discuţii cu liderul Pro România Victor Ponta pentru formarea unei noi alianţe politice.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat premierului şi liderului PSD Viorica Dăncilă să răspundă, până pe 20 august, solicitărilor ALDE privind un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată "care să aibă ca principal atu competenţa".

Liderii PSD din ţară se reunesc luni într-o şedinţă a Comitetului Executiv al partidului, unde agenda discuţiilor include şi soarta coaliţiei de guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici