Paul Stănescu: Să reaşezăm sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte

Secretarul general al social-democraţilor, Paul Stănescu, transmite că „propunerea pe care o face PSD este clară: să reaşezăm sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte”. „Nu înseamnă o abdicare de la parteneriatul cu mediul de afaceri. Dimpotrivă”, adaugă el.

242 afișări
Imaginea articolului Paul Stănescu: Să reaşezăm sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte

Paul Stănescu: Să reaşezăm sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte

„PSD a intrat la guvernare cu o misiune clară şi asumată: am scos România din spirala dezastrului în care intrase şi ne-am angajat să gestionăm printr-o viziune coerentă şi unitară politicile publice în vremuri dificile. Reamintesc această responsabilitate pentru că guvernarea înseamnă mai mult decât o cârpeală. A venit momentul să ţinem ochii larg deschişi cu toţii, nu doar PSD. Să nu lăsăm povara generată de creşterea preţurilor doar pe spatele pensionarilor, salariaţilor şi a micilor întreprinzători. Românii ştiu că principalele cauze pentru energia scumpă, dublarea preţurilor carburanţilor, creşterea preţurilor la alimente şi, în final, mărirea inegalităţii, sunt crizele prin care întreaga lume trece. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne declarăm neputincioşi. Suntem la guvernare ca să venim cu soluţii”, transmite Paul Stănescu.

El precizează că soluţia propusă de PSD este „rediscutarea amplă, coerentă şi consensuală a sistemului fiscal”.

„Cine nu vrea să audă de o reechilibrare a priorităţilor înseamnă că se ascunde de marile probleme şi frici ale românilor. Riscăm ca în acest context inflaţionist, care se anunţă de durată, munca prestată de angajaţi să devină doar o povară, nu şi o recompensă. Dacă salariul este înghiţit de marile creşteri de preţuri, atunci sensul lui se pierde. Iar acest lucru nu este corect. Suntem într-un context când trebuie să refacem echilibrul intereselor din societate. Nu mai este vorba doar de inegalitate, ci mai degrabă de multă nedreptate. Nu putem să nu vedem că unii se zbat în sărăcie, iar alţii se lăfăie în bogăţie acumulată necinstit. Propunerea pe care o face PSD este clară: să reaşezăm sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte. Nu înseamnă o abdicare de la parteneriatul cu mediul de afaceri. Dimpotrivă! Înseamnă că trebuie să fim conştienţi cu toţii că suntem în situaţia în care nemulţumirile sociale nu vor afecta profund doar sistemul politic, ci şi climatul de afaceri. Neliniştile sociale nu vor crea avantaje decât pentru populişti şi speculatori. Suntem angajaţi pentru o guvernare responsabilă, iar PSD invită partenerii de guvernare, cei economici şi sociali, la dialog pentru o viziune mai corectă şi mai solidară pentru România”, conchide Stănescu.

PNL nu va susţine nicio măsură care să sufoce mediul de afaceri, motorul vital economiei, afirma vineri premierul Nicolae Ciucă, liderul liberalilor, ca reacţie la propunerile PSD de modificare a Codului Fiscal.

„Vedem cu toţii în această perioadă ştiri şi tot felul de declaraţii despre efectele crizei economice care se desfăşoară acum la nivel global. Sunt câteva precizări, ca să fie foarte clar despre ce discutăm şi să înţeleagă toată lumea. Nu este sănătos şi responsabil să te joci cu sistemul fiscal în perioade de instabilitate. Riscăm să avem, într-un an sau doi, probleme de două ori mai mari decât avem astăzi. Avem, în istorie, precedente de măsuri strâmbe, venite în momente prielnice unora din punct de vedere electoral, pentru care, mai târziu, au plătit tot românii. Avem aproximativ 96 de miliarde de euro alocaţi pentru dezvoltare şi misiunea de a direcţiona aceşti bani spre toate domeniile cheie, în mod inteligent. Altfel, ne vom trezi într-un colaps financiar de nereparat”, scria pe Facebook Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici