Paul Stănescu: Se cunoaşte existenţa unor reţele interlope în Olt. Sunt politicieni care pot avea legături

Senatorul PSD Paul Stănescu, fost preşedinte al CJ Olt, a declarat, luni, că se cunoaşte existenţa unor clanuri interlope în Olt, fiind oameni politici care pot fi acuzaţi în mod direct de legături cu asemenea grupări. El a adăugat că disoluţia statului român îi aparţine lui Traian Băsescu.

10262 afișări
Imaginea articolului Paul Stănescu: Se cunoaşte existenţa unor reţele interlope în Olt. Sunt politicieni care pot avea legături

Paul Stănescu: Se cunoaşte existenţa unor reţele interlope în Olt. Sunt politicieni care pot avea legături

„Se cunoaşte existenţa unor reţele, toată lumea bănuieşte. Nu avem informaţiile necesare. Sunt oameni politici care pot fi acuzaţi în mod direct de legături cu asemenea grupări. Şi v-aş da cel mai autentic exemplu, tot din judeţul Olt. Drăgăneşti de Olt, unde e clanul Bercea.. e la 20 de kilometri de Caracal. Trebuie să ne aducem aminte că la o sărbătoare Traian Băsescu era de mână cu Bercea Mondial, cu Prima Doamnă. Ne aducem aminte că Bercea Mondial punea o salbă de galbeni la gât Primei Doamne, ne aducem aminte de mormanul pe care clanul Bercea l-a dus fratelui Mircea Băsescu pentru ca el să iasă din puşcărie”, a afrimat Paul Stănescu, la Antena 3.

Fostul preşedinte al Consiliului judeţean Olt a adăugat că politicienii sunt vinovaţi pentru distrugerea Poliţiei Române, prin desfiinţarea sectoriştilor, care deţineau infromaţii despre toţi locuitorii sectorului unde erau repartizaţi. De asemenea, social-democratul îl învinuieşte în principal pe Traian Băsescu.

„Clasa politică a dus la distrugerea, nu spun a MAI, dar cel puţin a Poliţiei Române. Prin desfiinţarea sectoriştilor. Un sectorist, cel din Bolt, din Caracal, aveau registreu cu toţi locuitorii din sectorul unde el era repartizat. Un sectorist de la vremurile pe care le-am trăit împreună nu ăi trebuia mai mult de un sfert de oră să ajungă la locul tragediei. Pentru că el ştia şi cum e vopsită poarta, gardul. Disoluţia statului român se simte cel mai tare în cazul MAI şi a Poliţiei Române. Oamenii politici au greşit. Disoluţia statului român s-a întâmplat în cele două mandate ale lui Traian Băsescu, desfiinţarea sectoriştilor, posturilor de poliţie, pensionarea poliţiştilor, profesioniştii nu mai sunt pentru că politicul a greşit enorm. Poate suntem vinovaţi toţi, dar unii au greşit enorm”, a afirmat Paul Stănescu.

Senatorul PSD de Olt îi răspunde şi lui Alexandru Cumpănaşu, după ce acesta a anunţat că a cerut Parchetului General să verifice posibilele legături ale parlamentarilor din Olt cu clanurile interlope.

„Transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate, rudelor. Înţeleg durerea domnului Cumpănaşu, Alexandra a fost nepoata lui. Dar e greu de la o întâmplare nefericită să acuzi pe toată lumea. În ceea ce mă priveşte pe mine, niciodată nu am avut legătură sau să cunosc vreun membru sau un şef al unei grupări infracţionale, un clan interlop, niciodată nu am discutat cu asemenea oameni. Ştim cu toţii că există. Din toţi aleşi în 2016, indiferent din ce partid fac parte nu ştiu un om politic să aibă legătură cu vreo grupare infracţională. Înţeleg durerea domnului Cumpănaşu, dar nu e cazul pentru asemenea afirmaţii”, a mai spus Paul Stănescu.

Alexandru Cumpănaşu a anunţat, marţi, că a cerut Parchetului General să verifice politicienii din Olt şi posibilele legături ale acestora cu clanurile interlope.

„Am solicitat atât MAI cât şi Parchetului General, ca dânşii să efectueze un control intern din 1990 până astăzi cu privire la toate dispariţiile, răpirile şi traficul de persoane, cu privire la modul în care au acţionat procurorii de caz. (...) În ceea ce priveşte ceea ce am depus astăzi, este vorba despre această extindere a solicitării mele în ceea ce priveşte parlamentarii din Olt, privind informaţiile pe care ei le deţin despre crima organizată din acest judeţ, despre interlopi, dar şi verificări pentru toţi politicienii din judeţul Olt şi posibile legături ale acestora cu aceste clanuri. Verificările vor fi făcute de DIICOT”, a afirmat Cumpănaşu, la Antena 3.

Taguri:
stănescu,
caracal,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici