Paula Iacob ar putea candida la alegerile parlamentare din acest an

Avocata Paula Iacob a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că va candida din partea Partidului Verde într-un colegiu uninominal la alegerile parlamentare din acest an, dacă liderii acestei formaţiuni politice i-o vor cere.

307 afișări
Imaginea articolului Paula Iacob ar putea candida la alegerile parlamentare din acest an

Paula Iacob ar putea candida la alegerile parlamentare din acest an (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă Partidul Verde, conducerea, va socoti că este benefic pentru partid, pentru omul din această ţară, ca Paula Iacob să pătrundă în Parlament, atunci voi candida", a declarat Paula Iacob.

Ea a fost completată de preşedintele partidului, Gheorghe Ionicescu, care a menţionat că "este necesar" ca noul vicepreşedinte al formaţiunii politice să candideze, avându-se în vedere experienţa şi verticalitatea acestuia. El a mai anunţat că decizia nominalizării candidaţilor şi strategia pe care partidul o va adopta pentru alegerile parlamentare din acest an vor fi adoptate la Congresul extraordinar din 26 iulie, care se va desfăşura la Braşov.

"Am primit oferte de la partide, atât de dreapta, cât şi de stânga. Vom stabili dacă vom face o alianţă sau ne vom prezenta singuri la alegeri", a mai precizat Ionicescu.

Unii reprezentanţi ai Partidului Verde au afirmat că PSD şi PDL au făcut oferte de formare a unei alianţe cu această formaţiune. "Cu PSD au fost discuţii, dar cei de la PDL au venit cu o ofertă concretă. Probabil, dacă vom face o alianţă, o vom face cu democrat-liberalii", a spus aceştia.

În conferinţa de presă, preşedintele Partidului Verde a prezentat-o pe Paula Iacob ca fiind vicepreşedinte al formaţiunii pentru relaţia cu ONG-urile şi societatea civilă, funcţie în care a fost desemnată la ultimul Consiliu Naţional, care s-a desfăşurat pe 24 iunie.

"Într-adevăr, se pune întrebarea de ce la vârsta când ar trebui să mă gândesc la analize medicale şi la starea mea de sănătate eu devin o nou născută a politicii româneşti? N-am vrut până acum în politică, fiindcă m-a speriat", a declarat Paula Iacob.

Ea a relatat că, fiind plecată în deplasări externe, s-a informat despre partidele ecologiste din Europa Occidentală şi că a regăsit în platformele acestora, dar şi a Partidului Verde din România, idealuri pentru care ea militează de mulţi ani.

"Am intrat tomnatic în politică, dar aici (la Partidul Verde – n.r.) am găsit ideile pentru care lupt de multă vreme. Este vorba despre lupta împotriva violenţei, lupta pentru om. Dragostea faţă de natură face parte din eul şi eternul omenesc", a mai spus Paula Iacob.

Ea şi-a exprimat convingerea că Partidul Verde se va impune pe scena politică românească, deoarece are în plus faţă de celelalte partide cinstea.

"Am trecut pragul dintre societatea civilă spre politică. Nu ştiu dacă avem o clasă sau o castă politică. Mă tem că ne îndreptăm spre o castă politică, împotriva căreia voi lupta. Socotesc că trăiesc o clipă specială, o trăire aparte. M-am angajat într-un front în care Partidul Verde are un tranşeu foarte modest", a mai spus Paula Iacob.

Paula Iacob a devenit cunoscută după Revoluţie prin implicarea ca avocat în procesul lui Nicu Ceauşescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici