Pavelescu a acordat consultanţă juridică şi membrilor familiei lui Băsescu, nu doar acestuia

Candidatul PNŢCD la Primăria Capitalei, Aurelian Pavelescu, a respins, marţi, într-o conferinţă de presă, acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa şi a susţinut că, în trecut, a acordat consultanţă juridică şi membrilor familiei şefului statului, nu numai acestuia.

270 afișări
Imaginea articolului Pavelescu a acordat consultanţă juridică şi membrilor familiei lui Băsescu, nu doar acestuia

Pavelescu a acordat consultanţă juridică şi membrilor familiei lui Băsescu, nu doar acestuia (Imagine: Mediafax Foto)

"Este vorba despre un nou atac laş împotriva mea, după cel realizat acum câteva zile. Preşedintele Traian Băsescu a făcut din nou aprecieri la adresa mea, atât insidioase, cât şi defăimătoare", a declarat Aurelian Pavelescu.

El a precizat că a fost avocat în dosarul "Flota" la solicitarea expresă a lui Traian Băsescu, fiind contactat de unul dintre colaboratorii săi cei mai apropiaţi.

"Nu eu mi-am oferit serviciile, ci Traian Băsescu m-a căutat, fiind într-o situaţie disperată, planând asupra domniei sale pericolul arestului preventiv. Afirmaţiile potrivit cărora eu mi-aş fi oferit serviciile sunt absolut incredibile şi sfidează bunul simţ. În fapt, prin aceste afirmaţii Traian Băsescu dovedeşte că nu are nici un fel de scrupule, pervertirea adevărului fiind folosită sistematic şi paroxistic. Cine poate crede că un om ca Traian Băsescu ar fi semnat o împuternicire, într-un dosar atât de complex, numai pentru a face publicitate unui avocat, aşa cum a afirmat? Contribuţia mea de avocat a vizat realizarea strategiei apărării", a mai afirmat Pavelescu.

El a mai spus că informaţiile cu privire la activitatea sa concretă nu pot fi date publicităţii, obligaţia de confidenţialitate a avocatului fiind prevăzută de lege, situaţie cunoscută, de altfel, de Traian Băsescu, atunci când îl provoacă.

De asemenea, ţărănistul a mai afirmat că a oferit consultanţă juridică şi membrilor familiei preşedintelui.

"Am fost solicitat, de asemenea, să ofer consultanţă juridică de membri ai familiei domnului Traian Băsescu, situaţie care s-a concretizat în contracte avocaţiale, înainte ca Traian Băsescu sa devină preşedintele României, aceasta fiind o dovadă în plus a relaţiei de încredere în profesionalismul meu", a susţinut prim-vicepreşedintele PNŢCD.

Totodată, Pavelescu a respins cu vehemenţă afirmaţiile şefului statului conform cărora acesta l-a făcut deputat.

"Faţă de alte zeci de parlamentari PD, care nu au avut şi nu au vreun merit altul decât că i-au fost sponsori sau instrumente fidele, eu mi-am meritat mandatul de deputat, am câştigat voturi concrete. PD a avut nevoie de mine pentru a câştiga alegerile, iar mandatul meu este deplin meritat. Pe de altă parte, am fost una dintre persoanele care l-au ajutat pe Traian Băsescu să devină preşedinte, situaţie pe care nu o regret, dar cu care nici nu mă mai pot mândri. Fac parte, de altfel, dintr-o armată de persoane, cunoscute de toată lumea - Roman, Duvăz, Sassu, Pleşu, Weber, Săftoiu, Guşă, Şandru etc. - de care Traian Băsescu s-a folosit şi i-a îndepărtat apoi cu un sadism unic, umilindu-i apoi prin aceleaşi metode de falsificare a adevărului", a mai spus Aurelian Pavelescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Realitatea TV, că el l-a făcut parlamentar pe Aurelian Pavelescu, dându-i un loc eligibil pe liste, şi i-a cerut acestuia să spună public dacă şi când l-a apărat, în calitate de avocat, în dosarul "Flota"

El a fost întrebat dacă a fost apărat de Pavelescu în dosarul Flota, aşa cum susţine candidatul PNŢCD la Primăria Capitalei. "Dacă el a făcut ca acest dosar să se închidă, să vină să o spună public", a spus Băsescu. Preşedintele a menţionat că au fost şase avocaţi "în partid" care au primit delegaţie pentru a-l apăra "pentru că li s-a părut important să-l apere pe Băsescu".

"Pavelescu este unul dintre politicienii pe care, deşi l-am făcut parlamentar, pentru că nu s-a făcut singur, l-am făcut parlamentar oferindu-i un loc eligibil, după ce a plecat din partid a început să-l critice pe preşedinte", a spus Băsescu. El a menţionat că, astfel, a ţinut să îi dea o replică lui Pavelescu, pentru că acesta este unul din cei care îşi fac campanie pentru locale atăcându-l pe şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici