Pavelescu şi Ciorbea au semnat un acord de unificare a PNŢCD. Congresul de unificare va fi în martie

Liderii ţărănişti Aurelian Pavelescu şi Victor Ciorbea, reprezentanţi ai celor două aripi ale PNŢCD, au semnat un acord politic de unificare a partidului, care prevede organizarea unui Congres extraordinar de unificare, în 12 martie, la Bucureşti.

71 afișări
Imaginea articolului Pavelescu şi Ciorbea au semnat un acord de unificare a PNŢCD. Congresul de unificare va fi în martie

Pavelescu şi Ciorbea au semnat un acord de unificare a PNŢCD. Congresul de unificare va fi în martie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de PNŢCD Cluj, cele două părţi au convenit să fie depusă "o moţiune unificatoare Victor Ciorbea - Aurelian Pavelescu" şi încetarea oricăror litigii care privesc partidul şi membrii săi, de natură civilă sau penală, în momentul aprobării moţiunii.

"În urma negocierilor, s-a convenit încheierea unui acord politic de unificare a PNŢCD încheiat între Aurelian Pavelescu, Laurenţiu Mandrea, Iulian Iordăchescu şi Vasile Toader, pe de-o parte, şi Victor Ciorbea, Lucian Filip, Radu Rizescu şi Liviu Petrina, pe de altă parte. Părţile au convenit convocarea Congresului Extraordinar de unificare a PNŢCD în 12 martie la Bucureşti, iar la Congres să se depună o «moţiune unificatoare Victor Ciorbea - Aurelian Pavelescu». Toate litigiile dintre părţi care privesc partidul şi membrii acestuia, de natură civilă şi/sau penală, încetează de drept în momentul aprobării moţiunii", se arată în documentul citat.

Acordul prevede că la Congres vor participa 800 de delegaţi.

Documentul semnat de Pavelescu şi Ciorbea este parafat de preşedintele de onoare al PNŢCD, Ion Diaconescu.

"Toţi creştin-democraţii sunt chemaţi să se implice în procesul de unificare", se mai arată în acord.

Liderul ţărănist Radu Sârbu, din aripa care îi poartă numele, nu a putut fi contactat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici