Pavelescu, suspendat de la şefia PNŢCD de gruparea Lupu, ameninţă cu plângerea penală

Gruparea ţărăniştilor condusă de Vasile Lupu a votat pentru suspendarea de la preşedinţia PNŢCD a lui Aurelian Pavelescu, acesta replicând: "Le fac plângere penală, sunt influenţaţi de USL", scrie ziarul "Gândul", notând şi că formaţiunea riscă să-şi piardă sediul central din cauza datoriilor.

1241 afișări
Imaginea articolului Pavelescu, suspendat de la şefia PNŢCD de gruparea Lupu, ameninţă cu plângerea penală

Aurelian Pavelescu (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Deşi PNŢCD nu mai reprezintă astăzi decât un partid cotat sub 1%, care riscă să-şi piardă chiar şi sediul central din cauza datoriilor istorice, de aproximativ două miliarde de lei, situaţia la nivelul conducerii partidului a degenerat, conflictul urmând să fie soluţionat în instanţă. După o întâlnire fulger, gruparea ţărăniştilor condusă de Vasile Lupu a emis ieri un comunicat în care anunţă: «Biroul Naţional de Conducere al PNŢCD a hotărât cu unanimitate de voturi suspendarea lui Aurelian Pavelescu din funcţia de preşedinte al PNŢCD»", notează "Gândul".

Reuniunea a avut loc pe 1 iunie la hotel Modern, din cauză că de sediul PNŢCD se ocupă în continuare Pavelescu. "Confirm că ne-am întâlnit la hotel Modern pentru că nu am avut acces în sediul partidului, sediu care adăposteşte acum o cârciumă, o terasă în aer liber. În prezent, pentru sediul din Rosetti, Administraţia Municipiului Bucureşti a intentat acţiune în evacuare şi partidul este în pericol să-şi piardă şi sediul", a declarat, pentru "Gândul", Vasile Lupu, care a devenit, conform propriilor declaraţii, preşedinte interimar al PNŢCD. Lupu susţine că datoriile partidului sunt de două miliarde de lei vechi.

Pe de altă parte, preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, nu recunoaşte legitimitatea deciziilor luate de cei din gruparea lui Vasile Lupu. "Este ca şi cum eu m-aş duce cu zece liberali din Iniţiativa România Liberală şi l-am da afară din PNL pe Crin Antonescu. Sunt preşedintele PNŢCD, sunt singurul preşedinte înregistrat în registrul partidelor politice. Pe de altă parte, am fost reconfirmat de Congresul ordinar al partidului din 20 aprilie", a precizat, pentru "Gândul", Aurelian Pavelescu.

Mai mult, Pavelescu susţine că toţi cei reuniţi la Hotel Modern au fost excluşi din PNŢCD de multă vreme: "S-au adunat la un hotel, la hotelul Modern, fără să fie o şedinţă statutară, persoane care au fost excluse din partid. Sunt influenţaţi din zona Ciorbea - USL pentru a face asemenea mişcări, pentru că PNŢCD a devenit o miză sau sunt gesturi disperate ale unor oameni care, văzând că PNŢCD a ieşit la lumină, vor să se agaţe în tot felul de poveşti".

Preşedintele PNŢCD îi ameninţă cu tribunalul pe cei care l-au suspendat din funcţie: "Mâine (luni, n.r.) o să fac o plângere penală împotriva lui Lupu şi a celor care au fost acolo, pentru că nu aveau nici un fel de calitate să facă aşa ceva, să dea declaraţii în numele partidului. Preşedintele partidului nu se poate alege decât la Congres. Cum îşi poate permite Lupu să spună că este preşedinte al partidului, ce a fost Congres din zece oameni, la un restaurant? Este o diversiune făcută de Lupu, care a mai făcut asemenea diversiuni, în scop personal, s-a supărat că a fost exclus din partid. Este cunoscut în partid că Lupu a falsificat documente ale partidului. Cei care au participat la şedinţa în care am fost suspendat nu sunt membri PNŢ. Sandra Pralong nu este membru PNŢ. Liviu Iane a fost dat afară din partid în urmă cu doi ani sau Monica Speranţa, căreia i-am uitat numele, a fost dată afară din partid. Moescu este plecat în America, a fost dat afară din partid, este un aventurier".

Liderul PNŢCD consideră întreaga acţiune drept "o diversiune", motiv pentru care va face plângere penală împotriva tuturor celor care au votat la şedinţa de la hotel Modern.

Potrivit documentului de la hotel Modern, citat de "Gândul", Vasile Lupu este noul preşedintele PNŢCD.

"Pregătim o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care să fie obligat să predea ştampila şi să deschidă porţile membrilor PNŢCD şi conducerii legale a partidului", a precizat Lupu.

El a explicat, pentru "Gândul", că Congresul din aprilie, la care Pavelescu a fost reales preşedinte al PNŢCD, este lovit de nulitate, deoarece tribunalul a respins Statutul adoptat.

"Biroul Naţional de Conducere reunit ieri (sâmbătă, n.r.) cu membrii legali, statutari, BNC fiind ultima structură înregistrată la registrul partidelor politice la Tribunalul Bucureşti. Noi am mers la baza legală, la ultima structură, care a luat act de abuzurile domnului Pavelescu şi în consecinţă a decis suspendarea domniei sale pentru doi ani din orice funcţie de conducere în partid. Primul motiv a fost sustragerea documentaţiei de la Congresul din 17 septembrie 2011, desfăşurat statutar. El a luat măsuri abuzive, desfiinţând conducerile din mai multe organizaţii numind interimari. La protestul majorităţii liderilor judeţeni a organizat un Congres cu 200 de oameni, străini de partid, în care iarăşi a hotărât măsuri abuzive", a declarat, pentru "Gândul", Vasile Lupu.

El a prezentat situaţia financiară a partidului, care are datorii de peste două miliarde de lei pentru întreţinerea sediului central.

"Apoi domnul Pavelescu a iniţiat şi unele acţiuni de înstrăinare a imobilului ce aparţine PNŢ, sediul istoric din Piaţa Amzei, în totală netransparenţă, fără încuviinţarea PNŢ", a spus Lupu.

Vasile Lupu a adăugat că Aurelian Pavelescu a fost invitat să participe la şedinţa conducerii PNŢCD de la hotel Modern, dar a refuzat. "Domnul Pavelescu s-ar putea să ajungă să răspundă cum răspund şi alţii în zilele noastre pentru şantaj, pentru că transmite ameninţări peste tot la cei care l-au sprijinit şi l-au părăsit astăzi din cauza comportamentului dictatorial. Pe mine nu mă sperie cu nimic, la ameninţările şi avertismentele domnului Pavelescu. L-am convocat la şedinţa de ieri, răspunsul lui la convocare au fost numai ameninţări pe telefoane, poşta electronică. Mă tem că vor fi folosite ca probă în instanţă, că bagă pe toată lumea la puşcărie, că taie şi spânzură", a precizat Lupu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici