PC anulează înţelegerea cu PRM şi solicită funcţia de vicepreşedinte al Senatului

PC a cerut, luni, Biroului Permanent al Senatului, ca funcţia de vicepreşedinte al Senatului, ocupată în prezent de liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, să fie deţinută în această sesiune parlamentară de Corneliu Pascu, denunţând, astfel, înţelegerea pe care o avea cu PRM.

27 afișări
Imaginea articolului PC anulează înţelegerea cu PRM şi solicită funcţia de vicepreşedinte al Senatului

Sabin Cutaş (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul PC din Senat, Sabin Cutaş, a trimis, luni, o adresă Biroului Permanent al Senatului, prin care aduce la cunoştinţă hotărârea Biroului Executiv Central al partidului, prin care funcţia de vicepreşedinte al Senatului în sesiunea septembrie-decembrie 2008 va fi ocupată de Corneliu Pascu.

"Menţionăm că această hotărâre anulează înţelegerile anterioare referitoare la ocuparea funcţiilor de conducere în Biroul Permanent al Senatului", se mai precizează în adresa remisă de PC conducerii Senatului.

Partidul Conservator şi Partidul România Mare au încheiat, după alegerile parlamentare din 2004, o înţelegere prin care au convenit ca în cele două sesiuni ale Parlamentului din 2008, până la sfârşitul legislaturii, funcţia de vicepreşedinte al Senatului, care în urma negocierilor revenea PC, să revină PRM, iar funcţia de secretar al Senatului să revină pe tot parcursul legislaturii conservatorilor.

Totodată, cele două partide au hotărât de comun acord ca funcţia de preşedinte al Comisiei economice, industrii şi servicii din Senat, care în urma negocierilor trebuia să fie ocupată de PRM, să revină PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici