PC aşteaptă textul moţiunii PD - PLD pentru a hotărî dacă o susţine

PC va decide în legătură cu susţinerea unei eventuale moţiuni de cenzură iniţiată de PLD şi PD, după ce va vedea textul acesteia, însă consideră că actualul preşedinte executiv al PLD, Gheorghe Flutur, este unul dintre vinovaţii de ceea ce se întâmplă în agricultură, de avertizările adresate de UE.

1 afișare
Imaginea articolului PC aşteaptă textul moţiunii PD - PLD pentru a hotărî dacă o susţine

PC aşteaptă textul moţiunii PD - PLD pentru a hotărî dacă o susţine

Această declaraţie a fost făcută de preşedintele Consiliului Executiv al PC, Codruţ Sereş, pentru MEDIAFAX. El a adăugat că PLD ar trebui să rezolve mai întâi dilema referitoare la partea de vină a liderului acestui partid Gheorghe Flutur de pe vremea când era ministru al Agriculturii în legătură cu atenţionările UE privind nefuncţionarea Agenţiei de plăţi.

"PLD are o problemă legată de agricultură, când preşedintele lor executiv Gheorghe Flutur era ministru al Agriculturii. În această perioadă au fost trei miniştri ai Agriculturii, primul fiind Gheorghe Flutur şi fiecare are bucata lui de vină pentru că atenţionările UE nu vin peste noapte", a spus Sereş.

El s-a arătat nemulţumit de felul cum au abordat liderii PLD această temă şi cum au solicitat PC să se alăture demersului lor privind moţiunea de cenzură, apreciind că PC nu trebuie să demonstreze PLD sau PD lupta anticorupţie.

"Dacă vrei să apelezi la reprezentanţii unui partid ca să-ţi susţină demersul, îi întrebi întâi pe ei şi apoi apelezi prin intermediul presei", a adăugat Codruţ Sereş.

Potrivit lui Sereş, PLD şi PD nu au nicio şansă să-şi treacă moţiunea de cenzură de Parlament şi au nevoie de sprijinul PSD, iar social-democraţii au dovedit că, într-o proporţie semnificativă, nu doresc moţiune de cenzură.

"Cred că va fi un demers care va sfârşi aşa cum a început, mai ales dacă PD şi PLD nu-şi schimbă modul de relaţionare în Parlament şi pe scena politică. În privinţa PC, Biroul Politic şi grupurile parlamentare ale PC vor lua o decizie în funcţie de ce va scrie în moţiune şi dacă vom fi solicitaţi, pentru că nu considerăm că am fost solicitaţi numai printr-o întrebare retorică prin intermediul presei", a adăugat Codruţ Sereş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici