PC: Boc a vrut să lovească în jurnalişti şi a pus pe drumuri zeci de mii de români

Preşedintele PC, Daniel Constantin, consideră că reglementările Guvernului Boc privind drepturile de autor au avut intenţia să lovească direct în jurnalişti, subliniind însă că măsurile lovesc şi mii de români care obţin venituri din activităţi independente şi care sunt obligaţi să stea la cozi.

15 afișări
Imaginea articolului PC: Boc a vrut să lovească în jurnalişti şi a pus pe drumuri zeci de mii de români

PC: Boc a vrut să lovească în jurnalişti şi a pus pe drumuri zeci de mii de români (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Reglementările Guvernului Boc privind drepturile de autor au avut intenţia să lovească direct în jurnalişti pentru că actuala putere are un sentiment de adversitate faţă de cei care prezintă publicului adevărurile dureroase ale vieţii românilor. În afară de jurnalişti, măsurile proaste ale Guvernului lovesc însă şi în zecile de mii de români care obţin venituri din activităţi independente, pe bază de drepturi de autor sau PFA, şi care sunt obligaţi acum să stea pe rând la trei cozi imense pentru a-şi plăti datoriile către stat", menţionează liderul conservator, conform unui comunicat transmis de PC.

Potrivit acestuia, reforma statului promisă de "tandemul Băsescu-Boc" înseamnă "cozi nesfârşite, nervi şi timp pierdut, plus răzbunarea faţă de cei care au avut curajul să arate adevărul despre dezastrul guvernării actuale".

"Toate promisiunile despre simplificarea birocraţiei şi despre modernizarea statului, făcute şi de preşedintele Traian Băsescu, şi de premierul Emil Boc, s-au transformat în neputinţă şi în haos. Românii s-au trezit iar dependenţi faţă de birocraţie şi faţă de legi incoerente. În loc să ajungă să respecte statul, cetăţenii sunt speriaţi de haosul legislativ şi de cerinţele imposibile la care îi obligă legea", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici