PC: PDL vrea să întoarcă România în urmă cu 20 de ani

Preşedintele PC, Daniel Constantin, acuză PDL că, prin atacul la preşedinţia Senatului, vrea să întoarcă România în urmă cu 20 de ani şi susţine că încercările PDL de a acapara ilegal toate poziţiile din stat şi de a pune astfel bazele unei guvernării totalitare sunt nepermise într-o democraţie.

38 afișări
Imaginea articolului PC: PDL vrea să întoarcă România în urmă cu 20 de ani

reşedintele PC Daniel Constantin (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Atacul PDL la adresa funcţiei de preşedinte al Senatului se înscrie în gama presiunilor şi tentativelor permanente ale acestui partid, care nu a deprins încă normele elementare ale democraţiei, de a reduce opoziţia la tăcere", adaugă Constantin într-o declaraţie remisă, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

În opinia preşedintelui PC, actuala putere este deranjată de orice critică şi de orice împotrivire la măsurile ei "dezastruoase şi neconstituţionale".

"PDL încearcă prin atacul la funcţia de preşedinte al Senatului să se răzbune pentru împotrivirea de care s-a lovit în adoptarea legii prin care au fost politizaţi funcţionarii publici, deşi măsura a fost dovedită neconstituţională de două ori. Acum, din nou, prin încercarea de a-l schimba pe preşedintele Senatului, PDL încalcă decizia nr.601 din 14 noiembrie 2005 a Curţii Constituţionale, dovedind că nu se dă înapoi de la nimic pentru a-şi atinge scopurile. Ne opunem oricăror încercări ale PDL de a răsturna echilibrul deja fragil între putere şi opoziţie. Atrag atenţia opiniei publice că acapararea tuturor poziţiilor cheie ale statului român de către actuala putere ar întoarce România în urmă cu 20 de ani", adaugă Daniel Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici