PC se alătură demersului PSD şi PNL de a ataca la CC Statutul funcţionarilor publici

PC se alătură demersului PSD şi PNL de a ataca la Curtea Constituţională legea privind Statutul funcţionarilor publici şi consideră că se impune şi un control al Curţii de Conturi în privinţa banilor care s-au pierdut în urma deciziilor greşite ale Guvernului Boc.

20 afișări
Imaginea articolului PC se alătură demersului PSD şi PNL de a ataca la CC Statutul funcţionarilor publici

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a precizat, marţi, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii conservatori vor semna şi vor susţine contestaţia la Curtea Constituţională, deoarece se opun adoptării unor norme neconstituţionale şi "încăpăţânării actualei puteri de a pune oamenii lor pe posturile de conducere a deconcentratelor".

Ciucă a spus că, începând de marţi de la ora 7.00, peste 4.000 de şefi de deconcetrate au rămas fără drept de semnătură şi acest lucru creează "complicaţii", iar acum se doreşte rezolvarea acestei probleme printr-un proiect de lege care este neconstituţional. El a spus că, în acest moment, sunt pe aceeaşi funcţie trei directori, fiind vorba despre o "politică a absurdului".

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a adăugat că, probabil, se impune şi un control al Curţii de Conturi deoarece este vorba despre mulţi bani care au fost pierduţi din cauza deciziilor Guvernului Boc. "Trebuie văzut cine trebuie să plătească pentru ceea ce face Guvernul", a spus Constantin.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 172 de voturi "pentru", nici un vot "împotrivă" şi nici o abţinere, proiectul legii privind Statutul funcţionarilor publici, în absenţa deputaţilor PSD şi PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici