PC va fi reprezentat la consultările de la Cotroceni de Daniela Popa, Andon, Ciucă şi Hogea

Preşedintele PC, Daniela Popa, va conduce delegaţia PC care va participa la consultările de la Cotroceni iniţiate de preşedintele Traian Băsescu pe tema raportului CE privind situaţia justiţiei.

21 afișări
Imaginea articolului PC va fi reprezentat la consultările de la Cotroceni de Daniela Popa, Andon, Ciucă şi Hogea

Secretarul general al PC, Codruţ Şereş (Imagine: Mediafax Foto)

Secretarul general al PC Codruţ Şereş a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că din delegaţia conservatorilor mai fac parte preşedintele Comisiei juridice a Camerei Depurtaţilor, Sergiu Andon, şi vicepreşedinţii PC Bogdan Ciucă şi Vlad Hogea.

Şereş a spus că Sergiu Andon va pregăti până marţi dimineaţă un document privind propunerile PC pe tema justiţiei, printre acestea fiind şi susţinerea propunerii legislative a conservatorilor referitoare la numirea procurorilor de către CSM, şi nu de Ministrul Justiţiei, cum este în prezent.

PC propune şi adoptarea Codului Penal elaborat în 2004, dar la care termenul de punere în aplicare este mereu prorogat, a adăugat Şereş.

El a mai arătat că PC propune şi depolitizarea justiţiei, astfel încât aceasta să nu mai fie o temă de discuţie între partidele politice.

Codruţ Şereş consideră că propunerea PSD ca la întâlnirea de la Cotroceni să fie discutată şi situaţia din Caucaz este o "observaţie foarte bună".

"Problema conflictului din Caucaz este o chestiune mai imediată, cu efecte imediate asupra României", a adăugat Codruţ Şereş.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că formaţiunea sa va participa la consultările iniţiate de şeful statutului, Traian Băsescu, din delegaţie făcând parte, alături de liderul social-democrat, Cristian Diaconescu, Victor Ponta şi Adrian Severin.

PDL va fi reprezentat la consultările de marţi, de la Cotroceni, de preşedintele Emil Boc şi de prim-vicepreşedinţii Thedor Stolojan şi Adriean Videanu, a anunţat, luni, la finalul BPN al formaţiunii, liderul partidului, Emil Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis invitaţii partidelor parlamentare pentru consultări la Palatul Cotroceni, pe tema raportului CE pe Justiţie, întâlnire care urmează să aibă loc marţi, cu o zi înaintea sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor în care se dă votul la cazurile Năstase şi Mitrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici