PC votează împotriva moţiunii de cenzură

PC va vota împotriva moţiunii de cenzură la adresa Guvernului Tăriceanu considerând că demersul PSD este "populist şi lipsit de temei real", având în vedere că nu propune clar un proiect politic cu ce se va întâmpla în cazul demiterii Cabinetului, a declarat, marţi, senatorul PC Codruţ Şereş.

1 afișare
Imaginea articolului PC votează împotriva moţiunii de cenzură

PC votează împotiva moţiunii de cenzură

Şereş, preşedinte al Consiliului Executiv al PC, a precizat, într-o conferinţă de presă, că alte motive pentru care PC va vota împotriva moţiunii de cenzură sunt: apropierea iernii care trebuie pregătită, faptul că demiterea Guvernului ar genera haos şi instabilitate politică şi că prioritatea discuţiilor din Parlament ar trebui să fie adoptarea proiectului de buget pe 2008 şi nu moţiunea de cenzură.

El a mai spus că parlamentarilor PC nu le este frică să arate liderului PD Emil Boc "bilele" cu care votează la moţiunea de cenzură, dar preferă să respecte regulamentul celor două Camere ale Parlamentului care precizează că votul este secret.

PC doreşte să aducă, în schimb, în atenţia opiniei publice problemele cu adevărat importante, şi anume adoptarea proiectelor PC privind crearea fondului de solidaritate pentru pesionari, neimpozitarea profitului reinvestit, prelungirea contractelor pentru chiriaşii din casele naţionalizate, a arătat Sereş.

"Acestea ar trebui să fie problemele, nu să discutăm timp de o lună şi jumătate despre o moţiune, ba că este, ba că nu este", a adăugat Codruţ Sereş.

Surse guvernamentale au declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele PC, Dan Voiculescu, şi prim-vicepreşedintele PC, Dan Ioan Popescu, s-au întâlnit marţi dimineaţă cu premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Surse din PC au arătat că tema acestei întâlniri ar fi fost negocierea votului parlamentarilor PC de respingere a moţiunii de cenzură, în schimbul susţinerii de către Guvern a iniţiativelor legislative ale PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici