PCM cere UDMR să decidă dacă vor merge împreună la alegerile locale şi parlamentare

Preşedintele PCM Cluj-Napoca, Keizer Robert, a cerut joi liderilor UDMR Cluj să decidă, până sâmbătă, dacă filialele vor participa împreună la alegerile locale din luna iunie şi la cele parlamentare din toamna acestui an.

234 afișări
Imaginea articolului PCM cere UDMR să decidă dacă vor merge împreună la alegerile locale şi parlamentare

PCM cere UDMR să decidă dacă vor merge împreună la alegerile locale şi parlamentare (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Îi invităm pe cei de la UDMR la un ultim «vals vienez» şi să se hotărască, până sâmbătă, dacă mergem împreună la alegerile locale şi parlamentare. Comunitatea maghiară doreşte ca cele trei partide maghiare să colaboreze, dar UDMR nu vrea. Şi atunci să spună clar că vor să meargă separat. În cazul în care Uniunea nu dă curs invitaţiei, cu siguranţă, fără susţinerea PCM, UDMR nu va mai avea parlamentar în zona Huedinului din judeţul Cluj şi nici primar la Satu Mare. Noi suntem pregătiţi să participăm singuri la alegerile locale şi vom depune liste de candidaţi pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj şi 14 primării din judeţ", a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, Keizer Robert.

Potrivit preşedintelui PCM Cluj-Napoca, în cazul în care UDMR acceptă o colaborare, PCM doreşte să desemneze candidatul pentru Primăria Cluj-Napoca, anunţat încă de anul trecut, iar acesta să fie susţinut de Uniune.

"Noi avem candidat foarte bun pentru această funcţie de primar la Cluj-Napoca, Fodor Alpar, un om care a făcut foarte mult pentru acest oraş şi pe care l-am anunţat încă de anul trecut ca un candidat cu şanse", a precizat liderul PCM Cluj-Napoca.

Preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, a declarat joi că nu răspunde la un astfel de "ultimatum".

"Cel care dă un ultimatum nu este politician. Eu nu răspund la un astfel de ultimatum. Dacă aş face o coaliţie, aş face pentru comunitatea maghiară, nu pentru partid", a spus Mate.

El a precizat că UDMR Cluj îşi va stabili în 13 aprilie candidatul la Primăria Cluj-Napoca şi va desemna candidaţii pentru Consiliul Local al municipiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici