PCM Covasna îl va susţine pe Traian Băsescu în turul doi

Conducerea Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna şi-a exprimat susţinerea faţă de Traian Băsescu în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, apreciind, totodată, că Kelemen Hunor, candidatul UDMR, nu a obţinut rezultatul dorit de Uniune.

18 afișări
Imaginea articolului PCM Covasna îl va susţine pe Traian Băsescu în turul doi

PCM Covasna îl va susţine pe Traian Băsescu în turul doi (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, duminică seară, corespondentului MEDIAFAX, după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, că acestea dovedesc că Kelemen Hunor, candidatul UDMR, în "mod evident", nu a reuşit să obţină un rezultat dorit de Uniune.

"Este evident că UDMR nu a obţinut rezultatul dorit, ceea ce dovedeşte că Uniunea nu se mai bucură de o popularitate aşa de mare în rândul comunităţii maghiare", a afirmat Kulcsar Terza Jozsef.

Totodată, el a subliniat că, pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, PCM îl va susţine pe Traian Băsescu.

"Partidul Civic Maghiar este un partid de dreapta, drept urmare nu am putea să sprijinim un candidat de stânga", a conchis liderul PCM Covasna.

În urmă cu câteva zile, liderul formaţiunii, Szasz Jeno, declara, la Sfântu Gheorghe, că PCM ar fi dispus să îl susţină, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, pe Traian Băsescu, întrucât consideră că actualul preşedinte şi PDL sunt "singura speranţă" a comunităţii maghiare. Szasz Jeno preciza că PCM nu îl va sprijini necondiţionat pe Traian Băsescu în turul al doilea.

Traian Băsescu şi Mircea Geoană se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, potrivit sondajelor publicate, duminică seară, de TVR, Antena 3, Realitatea TV şi B1Tv, diferenţa de voturi dintre ei fiind cuprinsă între unu şi trei procente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici