PD acuză Guvernul de discriminare a comunităţilor locale conduse de democraţi

Liderii PD îi acuză pe liberali că, printr-o Hotărâre de Guvern, au alocat bani doar pentru continuarea investiţiilor la unităţile de învăţământ din comunele şi oraşele ai căror edili provin din PNL şi că au blocat investiţiile în localităţile conduse de primari democraţi.

1 afișare
Imaginea articolului PD acuză Guvernul de discriminare a comunităţilor locale conduse de democraţi

PD acuză Guvernul de discriminare a comunităţilor locale conduse de democraţi

Conform unui comunicat al PD remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, Guvernul discriminează comunităţilor locale conduse de primari democraţi.

Democraţii susţin că, în ultima şedinţă, Executivul a adoptat o hotărâre legată de alocarea de fonduri pentru continuarea investiţiilor din învăţământ, fără a discuta însă şi pe marginea anexelor (a sumelor ce urmează a fi alocate de la buget fiecărei localităţi). "Modul în care a fost adoptată hotărârea nu este întâmplător, atât timp cât singurele beneficiare ale documentului sunt comunele, municipiile şi orasele cu primari liberali", se arată în comunicat.

PD mai susţine că proiecţia bugetară a fost făcută în funcţie de "necesarul întocmit după bunul plac de alianţa PNL-PSD".

"Prin tot ceea ce fac în ultimul timp, premierul şi miniştrii Cabinetului său obstrucţionează fără nicio reţinere comunităţile locale care nu sunt aservite intereselor PNL-PSD, dezvoltarea lor rămânând doar un slogan electoral fără acoperire. PD solicită blocarea imediată a prevederilor Hotărârii de Guvern amintite, precum şi prezentarea publică a anexelor în baza cărora a fost adoptată aceasta", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici