PD şi PLD vor participa pe liste separate la alegerile pentru PE

Vicepreşedintele PD Cezar Preda şi preşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, au anunţat, joi, după întâlnirea echipelor de negociere ale celor două formaţiuni, că democraţii şi liberal-democraţii vor participa pe liste separate la alegerile pentru Parlamentul European.

1 afișare
Imaginea articolului PD şi PLD vor participa pe liste separate la alegerile pentru PE

PD şi PLD vor participa pe liste separate la alegerile pentru PE

Cezar Preda şi Gheorghe Flutur au precizat că PD şi PLD vor participa, "aşa cum prevede legislaţia în vigoare", separat la euroalegeri, în contextul în care acestea au fost suspendate, iar cele două formaţiuni şi-au depus deja listele de candidaturi.

"Noi avem misiunea de a elabora un parcurs tehnic şi un calendar al acţiunilor politice pe un calendar politic al anului 2007. Avem alegerile europene în toamnă şi până atunci trebuie să avem o colaborare fără reproş în tot ceea ce înseamnă campanie şi pre-campanie electorală", a spus Preda.

Liderul democrat a anunţat că PD şi PLD vor statua în documente comune o strategie de post-aderare, precum şi rolul celor două partide după aderarea României la UE.

Întrebaţi dacă democraţii şi liberal-democraţii vor vota moţiunile la adresa Cabinetului Tăriceanu, Preda a spus că PD va vota orice moţiune îndreptată împotriva actualului Guvern, iar Flutur a precizat că PLD va vota moţiunile "care au trimitere clară la îndreptarea unor lucruri care nu merg".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici