PDL a adoptat o rezoluţie privind o guvernare de dreapta, solicitând funcţia de premier

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, luni, că BPN a adoptat o rezoluţie cu privire la actul de guvernare, conform căreia viitoarea majoritate trebuie constituită în jurul PDL-PNL-UDMR-minorităţi-independenţi, PDL având temeiul politic de a cere funcţia de premier.

31 afișări
Imaginea articolului PDL a adoptat o rezoluţie privind o guvernare de dreapta, solicitând funcţia de premier

PDL a adoptat o rezoluţie privind o guvernare de dreapta, solicitând funcţia de premier (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"PDL apreciază faptul că formaţiunile politice trebuie să înceteze şi să renunţe la retorica de campanie electorală, campania s-a încheiat şi, în consecinţă, principala preocupare a politicienilor trebuie să fie găsirea soluţiilor pentru o majoritate parlamentară capabilă să susţină un guvern în perioada următoare", se arată în Rezoluţia adoptată de conducerea PDL şi prezentată de preşedintele Emil Boc.

El a mai arătat că PDL, ca partid cu cele mai multe mandate în Parlament, consideră că viitoarea majoritate trebuie constituită în jurul PDL, PNL, a UDMR, a minorităţilor şi independenţilor, deci o majoritate de dreapta.

În plus, PDL, ca partid care are cele mai multe mandate şi a câştigat prin preşedintele Băsescu susţinându-l în alegerile prezidenţiale, consideră că are temeiul politic şi moral să solicite funcţia de premier pentru PDL.

"PDL va insista pentru constituirea unei majorităţi parlamentare care să aibă ca axă PDL-PNL-UDMR, minorităţi şi independenţi, pentru a da cât mai rapid un guvern", a mai spus Boc.

El a mai declarat că desemnarea primului-ministru aparţine preşedintelui României, dar PDL crede că din acest punct de vedere lucrurile nu mai pot aştepta, deciziile trebuie luate, iar imediat după decizia Curţii Constituţionale se impune luarea deciziilor pentru susţinerea Guvernului care trebuie să îşi intre imediat în activitate.

"Avem nevoie de un buget care să fie asumat de un guvern stabil şi care să fie aprobat de Parlament", a mai spus Boc, arătând că sunt necesare şi decizii pentru pregătirea relansării economice din 2010 şi, nu în ultimul rând, de respectat angajamentele cu instituţiile internaţionale.

Premierul interimar a precizată că PDL aşteaptă validarea rezultatele alegerilor, pentru ca imediat să se treacă la formarea unui guvern stabil, cu menţiunea că postul de premier nu se negociază, din perspectiva PDL, pentru că acest partid are dreptul politic şi moral de a cere această funcţie, având în vedere rezultatul alegerilor parlamentare şi prezidenţiale.

Conducerea PNL va prezenta, luni, în Delegaţia Permanentă, propunerea ca liberalii să aibă discuţii cu toate partidele în vederea iniţierii unei guvernări comune, condiţia principală fiind numirea unui premier independent, indiferent dacă este desemnat de PNL sau agreat de partid.

Surse din PNL au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că mandatul BPC privind discuţiile cu partidele politice are la bază o condiţie fundamentală, aceea ca premierul să fie independent, indiferent că este numit de liberali sau agreat de aceştia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici