PDL a aprobat susţinerea candidaturii lui Băsescu pentru preşedinţie

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, joi, după şedinţa Colegiu Director al partidului, că democrat-liberalii au aprobat susţinerea candidaturii lui Traian Băsescu pentru un nou mandat de preşedinte al României.

18 afișări
Imaginea articolului PDL a aprobat susţinerea candidaturii lui Băsescu pentru preşedinţie

PDL a aprobat susţinerea candidaturii lui Băsescu pentru preşedinţie (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Boc a precizat că argumentele pentru această susţinere sunt aderarea României la UE, impunerea votului uninominal, ca urmare a referendumului organizat de preşedinte pentru realizarea trecerii de la votul pe liste la uninominal, accesul la dosarele fostei Securităţi şi condamnarea comunismului, lucru care părea că nu se va realiza niciodată în România.

Alte argumente pentru decizia PDL sunt, potrivit lui Boc, cota unică de impozitare, începând cu 1 ianuarie 2004, impunerea pensiei sociale minime, proiecte europene precum Nabucco, Dunăre Marea Neagră, care au devenit realităţi la nivel european.

"Acestea sunt doar câteva dintre argumentele pe care PDL le-a avut în vedere pentru susţinerea candidaturii lui Traian Băsescu la Cotroceni", a mai spus Boc.

Întrebat despre o eventuală organizare a unei lansări oficiale a candidatului susţinut de PDL, Emil Boc a răspuns că democrat-liberalii cred că "nu este timp de baloane şi balonaşe". "Avem treabă, trebuie să rezolvăm problemele ţării", a spus el.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a anunţat, sâmbătă, la Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, candidatura la Preşedinţie, în timpul unei întâlniri cu fermierii din zona de vest a ţării.

"Multă lume îmi pune întrebări şi ştiu că şi dumneavoastră aveţi întrebări. Probabil una dintre ele este dacă voi candida. Vă spun că da, voi candida", a spus Băsescu.

Şeful statului a afirmat că nu se aştepta să îşi anunţe candidatura la Sânnicolau Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici