PDL a decis să nu conteste şi revocarea Robertei Anastase de la şefia Camerei

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, luni, că partidul a decis să nu depună contestaţie privind revocarea Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ci va contesta doar revocarea preşedintelui Senatului.

272 afișări
Imaginea articolului PDL a decis să nu conteste şi revocarea Robertei Anastase de la şefia Camerei

Robertei Anastase (Imagine: Octaviu Dumitru/Mediafax Foto)

"La Camera Deputaţilor, datorită regulamentului de organizare şi funcţionare al Camerei, PDL a decis să nu depună contestaţie, dar la Senat, care are un regulament cu totul diferit în care funcţia de preşedinte al Senatului este foarte bine protejată, fiind al doilea om în stat, PDL va merge până la capăt, demonstrând astfel că actualul guvern s-a folosit de acte neconstituţionale pentru a suspenda şi demite preşedintele ţării", a explicat Cezar Preda după şedinţa BPN al PDL.

El a arătat că şi Roberta Anastase a făcut o declaraţie de presă prin care şi-a exprimat punctul de vedere.

"Mă lupt principial pentru cineva, pentru o funcţie, cu condiţia ca şi persoana respectivă să dorească acest lucru", a precizat Cezar Preda.

Deputatul PDL Roberta Anastase a precizat luni că a transmis conducerii partidului faptul că nu consideră oportună contestarea la CC a revocării sale din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, susţinând că actuala majoritate trebuie să răspundă pentru îndeplinirea promisiunilor făcute.

PDL a depus o sesizare la CC privind schimbarea lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului.

Legea de aprobare a OUG 38/2012 privind modificarea atribuţiilor Curţii Constituţionale (CC) a fost declarată, miercuri, neconstituţională.

În 18 iulie, Senatul, forul decizional, adoptase legea de aprobare a OUG privind funcţionarea Curţii Constituţionale (CC) în varianta Camerei Deputaţilor.

Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 38/2012 a modificat competenţa Curţii Constituţionale, în sensul că nu se mai poate pronunţa pe deciziile Parlamentului.

Pe de altă parte, în 9 iulie, CC a admis sesizarea de neconstituţionalitate formulată de 67 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal şi constată că soluţia legislativă care exclude de la controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului care afectează valori şi principii constituţionale este neconstituţională. PDL reclamase modificarea alin.(1) al art.27 din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici