PDL anunţă cinci moţiuni simple

PDL va iniţia cinci moţiuni simple, referitoare la subvenţia pentru energia termică, educaţie, infrastructură, sănătate şi absorbţia fondurilor comunitare, prima dintre acestea, pe tema subvenţiilor la căldură, urmând a fi iniţiată joi, dacă Guvernul nu plăteşte sumele restante.

14 afișări
Imaginea articolului PDL anunţă cinci moţiuni simple

PDL anunţă cinci moţiuni simple (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul democrat-liberal, Emil Boc, a anunţat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că PDL va iniţia, în această sesiune parlamentară, cinci moţiuni simple.

Prima, "Populaţia rămâne fără căldură. Criza serviciului public de termoficare", ar putea fi depusă joi la Camera Deputaţilor, dacă Guvernul nu decide, în şedinţa de miercuri, să plătească administraţiilor locale restanţele în valoare de 2.000 de miliarde de lei.

"Această moţiune doreşte ca Guvernul să fie obligat ca în termen foarte scurt să îşi achite obligaţiile către administraţiile locale, pentru a împiedica stoparea furnizării energiei termice şi creşterea explozivă a facturii", a explicat Boc.

El a precizat că celelalte patru moţiuni planificate de PDL vizează domeniile educaţiei, infrastructurii, sănătăţii şi absorbţiei fondurilor comunitare.

Întrebat de ce PDL nu vrea să depună şi o moţiune de cenzură, Boc a răspuns că democrat-liberalii nu au semnăturile necesare pentru a iniţia un astfel de demers.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici