PDL cere sesiune parlamentară extraordinară pentru a discuta implicaţiile cazului Fenechiu pe MCV

PDL cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a dezbate impactul cazului Fenechiu asupra MCV şi Legea privind personalul de specialitate din justiţie, a anunţat, luni, preşedintele PDL, Vasile Blaga, după şedinţa BPN al partidului.

69 afișări
Imaginea articolului PDL cere sesiune parlamentară extraordinară pentru a discuta implicaţiile cazului Fenechiu pe MCV

Preşedintele PDL Vasile Blaga (Imagine: Alexandru Dobre/Mediafax Foto)

"PDL cere convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului pe tema MCV, motivele fiind impactul cazului Fenechiu pe MCV şi dezbaterea în regim de urgenţă a legii privind personalul de specialitate din Justiţie pentru a se putea pune în practică Codul de procedură penală şi Codul penal", a spus Blaga.

Liderul PDL a precizat că a mandat liderii grupurilor parlamentare ale formaţiunii să poarte discuţii cu liderii grupurilor UDMR şi PPDD pentru strângerea semnăturilor de convocare a sesiunii extraordinare. El a menţionat că sunt necesare 137 de semnături, pe care PDL nu le are în acest moment.

Blaga a susţinut că MCV a fost afectat în ultima perioadă de acţiunile USL, "cazul Fenechiu fiind cireaşa de pe tort".

El a mai spus că Fenechiu nu trebuia nominalizat în funcţia de ministru şi că 14 miniştri au părăsit Guvernul într-un an şi două luni, din cauza unor probleme de incompatibilitate, plagiat sau juridice.

"S-ar putea să avem şi alte surprize neplăcute pentru România în privinţa MCV", a spus Blaga, adăugând că este vorba şi despre revizuirea Constituţiei, în care nu se mai poate vorbi nici de separarea puterilor în stat şi nici de independenţa justiţiei, ci de intervenţia Parlamentului în Justiţie.

Potrivit lui Blaga, raportul nefavorabil pe MCV va afecta pe fiecare român, pentru că din nou se va amâna aderarea la Schengen şi investiţiile vor scădea.

El a criticat activitatea Guvernului, arătând că în ultimele şase luni România are cea mai mare scădere a producţiei industriale din Europa, iar investiţiile au scăzut cu 6%.

Blaga a spus că acestea sunt motive suplimentare pentru care PDL cere şi demisia primului ministru.

Întrebat dacă în sesiunea extraordinară s-ar putea discuta şi Legea referendumului, Blaga a răspuns că PDL nu se opune discutării în sesiunea extraordinară a cererii de reexaminare a preşedintelui şi că PDL susţine pragul de 50%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici