PDL condamnă limbajul folosit de Orban în campanie şi face apel la decenţă

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, după şedinţa BPN, că democrat-liberalii condamnă limbajul folosit la sfârşitul săptămânii de prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, şi fac apel la decenţă.

34 afișări
Imaginea articolului PDL condamnă limbajul folosit de Orban în campanie şi face apel la decenţă

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"PDL condamnă limbajul folosit de unii politicieni de ultimă oră. Păcat că PNL scrie revoluţia bunului simţ în România, am văzut un limbaj care cred că nu face bine nimănui, un limbaj al numărului doi în PNL, în ceea ce priveşte atacurile de campanie", a spus Flutur.

El a arătat că, de la cuvântul "golan" pe care l-a adus pe scena politică Ion Iliescu imediat după '90 acum apar alte cuvinte jignitoare şi în special la adresa electoratului lui Traian Băsescu.

"PDL face apel la decenţă şi revenirea la normalitate. Eu nu cred că electoratul liberal poate să tolereze acest derapaj de limbaj al lui Ludovic Orban şi va sancţiona acest lucru", a spus Flutur, adăugând că "o dată în plus s-a dovedit această apropiere între Ion Iliescu şi PNL şi electoratul PNL va vota alături de PDL şi Traian Băsescu".

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că electoratul lui Traian Băsescu este format din "alcoolici, ţigani şi probabil prostituate". "Eu aş rezuma aşa: cine votează cu Băsescu, alcoolici, ţiganii (...) prostituatele, probabil, deşi mă îndoiesc că prostituatele vor vota cu Băsescu, având în vedere cum arată (şeful statului - n.r.)", a declarat Ludovic Orban, citat de Realitatea TV.

Candidatul PNL la Preşedinţie, Crin Antonescu, a declarat că se distanţează de declaraţia lui Orban şi susţine că, dacă acesta a făcut afirmaţiile respective, a fost din cauză că "era luat de valul tensiunii electorale".

"Sunt convins că e primul care regretă această declaraţie", a adăugat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici