PDL Constanţa a exclus din partid 13 membri

Biroul Permanent Judeţean al PDL Constanţa a decis, luni după-amiază, excluderea din partid a 13 membri, printre care un consilier judeţean, un consilier local şi un primar de oraş, hotărând, totodată, să propună Biroului Permanent Naţional şi excluderea din partid a deputatului Stelian Duţu.

95 afișări
Imaginea articolului PDL Constanţa a exclus din partid 13 membri

PDL Constanţa a exclus din partid a 13 membri

„S-a mai votat înaintarea către BPN a propunerii de excludere din PDL a deputatului Stelian Duţu, a cărei activitate subversivă, dacă nu sună prea urât cuvântul, a devenit de notorietate. Dumnealui aleargă prin judeţ şi strânge semnături, incită lumea la revoltă, îi păcăleşte că de fapt vrea să valideze BPJ”, a declarat Ion Popescu, liderul interimar al PDL Constanţa.

El l-a acuzat pe Duţu că se află în spatele convocării CCJ-ului pe data de 2 august şi mai crede că fostul lider al democrat-liberalilor constănţeni vrea să plece din partid cu mai mulţi primari ai PDL-ului.

„Duţu vrea să plece la un alt partid, iar ca să fie primit trebuie să aibă şi o zestre în spate, adică nişte primari. Înţeleg că pe asta şi mizează, că mai mulţi primari îl vor urma în noul partid”, a spus liderul interimar al PDL Constanţa. El a precizat că nu ştie către ce formaţiune politică se va îndrepta Stelian Duţu.

Conducerea interimară a PDL Constanţa a mai decis excluderea din cadrul Biroului Permanent Judeţean a primarului oraşului Ovidiu, Dumitru Bocai, şi a unui membru PDL Eforie, Constantin Avătavului, pentru "abateri grave" de la statutul partidului. Celor doi li s-a imputat faptul că au strâns semnături pentru convocarea Consiliului de Coordonare judeţean.

De asemenea, au mai fost excluşi Victor Fiacescu, Claudiu Stratulat, Mioara Safciuc, Constantin Chirilă, Bogdan Teodorescu, Silviu Matei, Tănase Barde, Diane Vancea, Ioan Omocea, Andreea Ion, Emilian Ursein pentru că au participat la şedinţa extraordinară a Consiliului de Coordonare Local din data de 19 iulie, întâlnire considerată nestatutară de către conducerea interimară a PDL Constanţa.

Ion Popescu susţine că şedinţa extraordinară a Consiliului de Coordonare Judeţean din data de 2 august nu va avea loc pentru că persoanele care au fost de acord cu această convocare nu ar fi ştiut, de fapt, ce au semnat, iar în cazul în care se va desfăşura, va fi considerat nestaturat.

Stelian Duţu: Ion Popescu decimează partidul

Contact telefonic, deputatul Stelian Duţu a afirmat că este contestat dreptul unor organizaţii locale pentru a convoca un Consiliul de Coordonare Judeţean ca să fie analizată situaţia din partid. El susţine că nu îşi explică modul în care pot fi daţi afară membri de partid cu asemenea uşurinţă şi nu le este asigurat dreptul la apărare sau să le fie adus la cunoştinţă motivul pentru care au fost excluşi.

Duţu l-a acuzat pe Ion Popescu de faptul că decimează partidul, iar actualul BPJ nu ţine legătură cu oamenii din teritoriu şi nu ştie starea de spirit a organizaţiilor locale din judeţul Constanţa. El a mai afirmat că, indiferent dacă va fi exclus sau nu din partid, doreşte să candideze ca independent la alegerile parlamentare. Duţu a lăsat să se înţeleagă că va participa la şedinţa CCJ-ului din data de 2 august, în cazul în care va fi invitat.

Mihai Petre: Sunt afectat de faptul că decizia mea de excludere a fost votată de prieteni

Un alt exclus din partid, consilierul judeţean Mihai Petre, a declarat că se aştepta la această decizie întrucât BPJ nu face decât să continue „registrul deciziilor de poliţie politică, iar acestea parcă se împământenesc în ceea ce priveşte activitatea PDL Constanţa”.

El a mai afirmat că a fost convocat la BPJ, luni, la ora 11.30, în condiţiile în care şedinţa a început la ora 15, iar acest fapt încalcă decizia Biroului Permanent Judeţean care spune că membri ce urmează să fie sancţionaţi trebuie convocaţi cu 24 de ore înainte.

„Sunt afectat de faptul că decizia mea de excludere a fost votată de prieteni, colegi de partid, alături de care am fost împreună în mai multe campanii electorale şi am luptat împreună împotriva aceloraşi adversari politici. Este evident că în PDL Constanţa ceea ce înseamnă relaţie interumană nu are cum să primeze în faţa intereselor”, a afirmat Mihai Petre.

El a precizat că va contesta decizia de excludere la forurile competente şi va participa la şedinţa extraordinară a Consiliului de Coordonare Judeţean.

Mai mulţi membri ai Partidului Democrat Liberal Constanţa au anunţat pe data de 27 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă, convocarea în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului de Coordonare Judeţean pentru data de 2 august, ora 10.30, în cadrul căreia urmează să fie realizată o analiză a rezultatelor de la alegerile locale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici