PDL Constanţa: O comisie de numărare a validat-o pe Stavrositu, cealaltă comisie a infirmat-o

Sedinţa de validare a conducerii organizaţiei municipale a PDL Constanţa s-a încheiat, sâmbătă, cu un rezultat contradictoriu al votării, din cauza faptul că au existat două comisii de numărare a opţiunilor, una validând alegerea Mariei Stavrositu la organizaţia municipală, cealaltă infirmând-o.

23 afișări

Astfel, în urma numărării voturilor de către comisia controlată de către deputata Maria Stavrositu a rezultat că din 615 voturi exprimate, 595 au fost pentru validare şi 16 împotiva validării alegerii acesteia ca preşedintă a organizaţiei municipale Constanţa a PDL. La întrebarea de pe buletinul de vot privind retragerea sprijinului pentru senatorul Mircea Banias ca preşedinte interimar al filialei judeţene a PDL, 580 de voturi au fost pentru retragerea sprijinului şi 30 de voturi au fost împotrivă.

Însă, în urma numărării voturilor de către comisia controlată de către senatorul Mircea Banias doar 33 de voturi s-au intregistrat pentru recunoaşterea alegerii Mariei Stavrositu, 10 voturi au fost nule şi 487 pentru respingerea contestaţiei lui Stavrositu faţă de anularea alegerii sale.

Deputata Stavrositu a declarat că aceia care au votat "nu au fost membrii PDL, ci oameni aduşi din port", în timp ce senatorul Banias a respins aceste acuzaţii.

Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Constanţa s-a întrunit sâmbătă într-o şedinţă de validare a conducerii organizaţiei municipale Constanţa a PDL, întâlnirea fiind marcată de tensiuni încă de la primele ore ale dimineţii.

Conducerea organizaţiei municipale Constanţa a PDL a fost contestată de către conducerea filialei judeţene a liberal-democraţilor şi în acest litigiu s-a apelat la BPN al PDL, care a recomandat însă să fie respectată decizia Comisiei de Etică, Statut şi Litigii a filialei judeţene Constanţa, acest for considerând şi el că alegerea echipei conduse de Stavrositu nu a fost statutară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici