PDL dă UDMR şefia SGG. Kelemen: Preluăm şefia SGG şi îl susţinem pe Vasile Blaga la preşedinţia Senatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, luni, la finalul şedinţei liderilor şi parlamentarilor Uniunii, că UDMR va prelua şefia SGG şi îl va susţine pe Vasile Blaga la preşedinţia Senatului. Întrebat dacă pentru şefia SGG va fi propus Ştefan Gati, Kelemen Hunor a spus că urmează să fie decis numele.

1711 afișări
Imaginea articolului PDL dă UDMR şefia SGG. Kelemen: Preluăm şefia SGG şi îl susţinem pe Vasile Blaga la preşedinţia Senatului

PDL dă UDMR şefia SGG. Kelemen: Preluăm şefia SGG şi îl susţinem pe Vasile Blaga la preşedinţia Senatului (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că numele viitorului şef al SGG va fi stabilit în următoarele zile.

"Sper că în seara aceasta această situaţie se va finaliza şi vom merge mai departe. Intenţia noastră este de a întări coaliţia, de a merge până la sfârşitul mandatului în această formulă", a adăugat el.

Kelemen Hunor a precizat că propunerea a fost discutată şi votată în şedinţa cu parlamentarii Uniunii.

Întrebat dacă organizaţia îl va susţine pe Ştefan Gati la conducerea SGG, el a răspuns: "Este treaba noastră, internă. Nu am discutat. Vom discuta în zilele următoare şi vom avea o propunere, dar este prematur să vorbim despre o persoană".

Chestionat dacă este un nume care este luat în calcul, Kelemen a declarat că "toate numele care funcţionează în administraţia centrală şi în administraţia locală pot fi luate în discuţie".

Kelemen Hunor a adăugat că acesta este "o concluzie corectă şi de susţinut".

Întrebat dacă, personal, este mulţumit cu ceea ce a obţinut organizaţia pe care o conduce, el a menţionat că într-o coaliţie tot timpul trebuie să faci compromisuri, "care înseamnă şi înţelegeri, şi empatie".

El a negat că în cadrul negiocierilor purtate în coaliţie UDMR ar fi cerut, în schimbul susţinerii candidatului PDL la preşedinţia Senatului, bani suplimentari de la bugetul de stat pentru anul 2012 pentru ministerele conduse de reprezentanţi ai Uniunii. "Înaninte de a fi schimbat Geoană discuţiile pe buget au fost finalizate", a arătat Kelemen.

Pe de altă parte, întrebat dacă Uniunea a făcut "un compromis major" atunci când a cedat preşedinţia Senatului, el a apreciat că toţi au făcut un astfel de compromis, inclusiv PDL, când a aceeptat ca UDMR să preia SGG.

"După cum ştiţi, SGG nu a fost deţinut niciodată de o altă formaţiune politică decât aceea care a dat premierul. Compromisul este şi din partea lor şi din partea noastră", a spus Kelemen Hunor.

Prefectul de Hunedoara, Dezsi Attila, ar putea fi propus de UDMR pentru şefia Secretariatului General al Guvernului, după ce Uniunea a anunţat că va prelua conducerea SGG şi îl va susţine pe Vasile Blaga la preşedinţia Senatului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din coaliţie.

Dezsi Attila are 38 de ani şi este din 2010 prefect al judeţului Hunedoara, fiind anterior secretar general al Prefecturii şi subprefect al judeţului.

Agenţia MEDIAFAX a relatat încă din cursul dimineţii că UDMR a cerut în coaliţie încă un minister pentru a susţine candidatul PDL la şefia Senatului.

Liderii coaliţiei de guvernare s-au certat, în şedinţa de luni dimineaţă, pe tema candidaturii la şefia Senatului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale, care au relatat că Uniunea ar fi cerut conducerea a încă unui minister pentru a renunţa la canddiatura la Senat.

Ulterior, liderii PDL le-au propus partenerilor de coaliţie să preia şefia SGG.

Aceleaşi surse au relatat că, după ce UDMR a cerut în şedinţa de luni dimineaţă a coaliţiei încă un portofoliu în Guvern pentru a renunţa la pretenţiile în privinţa funcţiei de preşedinte al Senatului, liderii PDL le-au propus partenerilor de coaliţie să preia şefia SGG.

Agenţia MEDIAFAX a relatat încă din cursul dimineţii că UDMR a cerut în coaliţie încă un minister pentru a susţine candidatul PDL la şefia Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici