PDL Gorj a decis "încetarea oricărei colaborări" cu filiala judeţeană a PSD

Biroul Permanent Judeţean al PDL Gorj a decis "încetarea oricărei colaborări" cu filiala judeţeană a PSD, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi, a anunţat, duminică, organizaţia.

32 afișări
Imaginea articolului PDL Gorj a decis "încetarea oricărei colaborări" cu filiala judeţeană a PSD

Preşedintele PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu (Imagine: Mediafax Foto)

Hotărârea, care a fost luată sâmbătă, a fost motivată prin "tendinţa permanentă de obstrucţionare" de către social-democraţi a oricărei iniţiative democrat-liberale de a colabora cu PSD Gorj.

"Toţi membrii Biroului au considerat că este necesar un mesaj hotărât şi fără echivoc către partenerii iniţiali, astfel încât s-a votat şi s-a aprobat, în unanimitate, încetarea oricărei colaborări la Gorj. La baza deciziei au stat şi poziţiile publice împotriva Guvernului (din care PSD face parte şi îl susţine în Parlament) avute în mod repetat de liderii social-democraţi locali, dar mai ales de ministrul Victor Ponta. Atitudinea duplicitară şi "jocul" de-a puterea şi opoziţia pe care PSD continuă să-l facă, dimineaţa participând la decizii, iar după-amiaza comentându-le şi criticându-le ne face să credem că partenerii noştri nu au alt interes decât "ciolanul", arătând tot mai mult ca o echipă de popice în pană de idei", se arată în comunicatul de presă.

Preşedintele PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că decizia luată de către organizaţie nu va fi urmată de eventuale schimbări din funcţii a social-democraţilor aflaţi în posturi de conducere în minerit şi energie.

Popescu afirmă că PDL îi apreciază pe specialiştii PSD din domeniile respective şi nu doreşte "să îşi bată joc de ei aşa cum a făcut PSD cu democrat-liberalii pe care i-a îndepărtat din sănătate, învăţământ, silvic sau protecţia muncii".

Vicepreşedintele PSD Gorj, deputatul Mugurel Surupăceanu, vicelider al deputaţilor social-democraţi, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că filiala pe care o reprezintă a rupt oricum de mai mult timp relaţiile cu PDL, democrat-liberalii neavând ce colaborare să înceteze acum.

"PDL Gorj probabil are memoria scurtă şi uită faptul că PSD Gorj a sistat orice fel de colaborare politică în cadrul coaliţiei încă de acum câteva luni. Deci hotărârea lor e lipsită de obiect, chiar hazlie, în condiţiile în care noi am reclamat luni de zile că nu putem avea un parteneriat cu un partid nedemocratic, dominat de grupuri de interese care seamănă, mai degrabă, cu un conglomerat financiar-politic şi care nu este interesat decât de propria imagine, nicidecum de interesul naţional", spune Surupăceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici