PDL nu va recunoaşte un referendum cu mai puţin de 50% din alegători şi care durează mai mult de o zi

PDL nu va recunoaşte un referendum la care participă mai puţin de 50% plus unu din alegătorii înscrişi în listele electorale şi care să dureze mai mult de o zi, a declarat, luni, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

1055 afișări
Imaginea articolului PDL nu va recunoaşte un referendum cu mai puţin de 50% din alegători şi care durează mai mult de o zi

PDL nu va recunoaşte un referendum cu mai puţin de 50% din alegători şi care durează mai mult de o zi (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafx foto)

Blaga a precizat, după şedinţa BPN al partidului, că în acest fel PDL înţelege să respecte cu stricteţe deciziile Curţii Constituţionale referitoare la organizarea referendumului.

"Noi, PDL, nu vom recunoaşte un referendum la care participă mai puţin de 50% plus unu din alegătorii înscrişi în listele electorale şi care să dureze mai mult de o zi. Înţelegem în acest fel să respectăm cu stricteţe decizia Curţii Constituţionale referitoare la organizarea referendumului, în democraţie regulile nu se schimbă în timpul jocului", a precizat Vasile Blaga.

Întrebat cum se va pune în practică această nerecunoaştere a referendumului, Blaga a spus: "Totate la timpul lor. Noi nu jucăm decât în cadrul democraţiei, în prevederile Constituţiei şi ale legilor României".

El a mai spus că i s-a părut incorect şi faptul că în secţiile de vot, la referendum, va fi prezent un singur reprezentant al celor care îl susţin pe Traian Băsescu, şi anume al PDL şi cinci reprezentanţi ai altor formaţiuni politice.

Senatul se va reuni în sesiune extraordinară, marţi, iar Camera Deputaţilor se va reuni miercuri, pentru a decide în legătură cu legislaţia privind referendumul de demitere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Pe de altă parte, USL a propus ca referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu să se desfăşoare pe parcursul a două zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici