PDL: Premierul să ceară explicaţii lui Nica despre afirmaţiile lui Vanghelie

PDL a solicitat, luni, premeirului Emil Boc să îi ceară explicaţii ministrului Dan Nica referitor la declaraţiile de o gravitate fără precedent ale lui Marian Vanghelie despre probleme din interiorul MAI, PDL cerând o analiză şi audieri la nivelul Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.

19 afișări
Imaginea articolului PDL: Premierul să ceară explicaţii lui Nica despre afirmaţiile lui Vanghelie

Preşedintele PSD Bucureşti Marian Vanghelie (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"PDL a solicitat primului-ministru Emil Boc să solicite ministrului de resort, Dan Nica, explicaţii în ceeea ce priveşte declaraţiile de o gravitate fără precedent făcute de un lider al PSD, privind unele probleme din interiorul Ministerul de Interne, respectiv unitatea «Doi şi-un sfert», despre arhive", a anunţat vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, la finalul şedinţei Biroului Permanent naţional al partidului.

El a arătat că în şedinţa PDL s-a solicitat Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, să facă toate demersurile pentru a îi chema să stea de vorbă pe cei implicaţi, care coordonează acest domeniu.

"PDL nu poate fi indiferent la ceea ce se discută, la afirmaţiile foarte grave legate de arhive, de unităţi de securitate ale statului, care ar putea fi implicate în campania electorală", a mai spus Gheorghe Flutur.

Flutur nu a dorit să spună dacă ministrul Dan Nica va fi chemat la audieri în comisia de apărare din Camera Deputaţilor, precizând doar că această comisie va trebui să gestioneze această problemă, în condiţiile în care, în afirmaţiile liderului PSD Marian Vanghelie, este vorba despre "servicii speciale, care ţin de siguranţa statului român”.

"Comisia are un regulament şi ştie ce trebuie să facă mai departe", a mai spus vicepreşedintele PDL.

El a mai spus că în şedinţa coaliţiei nu s-a discutat acest subiect şi PDL nu a solicitat explicaţii, în mod direct, ministrului Dan Nica, întrucât subiectele abordate au fost legate doar de calendarul privind asumarea răspunderii şi problemele curente.

"Nu am discutat despre comisii de anchetă, există comisii permanente în Parlamentul României care trebuie să îşi facă treaba, să respecte regulamentul pe care îl au", a menţionat Flutur, explicând că nu este vorba despre înfiinţarea unei comisii de anchetă pe acest subiect.

Întrebat cum comentează faptul că Marian Vanghelie a caracterizat afirmaţiile sale legate de arhiva DGIPI drept „un pamflet”, Flutur a declarat că este nevoie de responsabilitate.

"Una este să fii în concediu şi să te joci cu vorbele şi alta este să vorbeşti despre anumite servicii sau structuri. Dacă este un pamflet, va trebui să ne spună în ce constă acest pamflet", a mai spus Flutur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici