PDL: Sesizare admisă de BEJ - PSD să înlăture materialele cu sloganul "Mândri că suntem români"

Biroul Electoral Judeţean Sălaj a admis, vineri, sesizarea depusă de PDL Sălaj prin care se cerea înlăturarea de pe teritoriul judeţului Sălaj a tuturor materialelor de campanie ale PSD care folosesc sintagma "Mândri că suntem români", "România puternică în Europa", se arată într-un comunicat al PDL.

315 afișări
Imaginea articolului PDL: Sesizare admisă de BEJ - PSD să înlăture materialele cu sloganul "Mândri că suntem români"

PDL: Sesizare admisă de BEJ - PSD să înlăture materialele cu sloganul "Mândri că suntem români" (Imagine: Bogdan Baraghin/ Mediafax Foto)

PDL Sălaj a depus o sesizare, în 15 mai 2014, în care arată că sloganurile PSD "inoculează ideea că doar cetăţenii care îşi vor exprima votul pentru candidaţii PSD se pot simţi mândri că sunt romani şi doar în acest mod România va avea un cuvânt de spus în Uniunea Europeană", sesizarea democrat-liberalilor fiind discutată în BEJ Sălaj în şedinţa de vineri, 16 mai.

"PSD-Filiala Sălaj a recurs în campania electorală pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 25 mai 2014 la numeroase sloganuri, «Mândri că suntem români», «România puternică în Europa», sloganuri care inoculează ideea că doar cetăţenii care îşi vor exprima votul pentru candidaţii PSD se pot simţi mândri că sunt români şi doar în acest mod România va avea un cuvânt de spus în Uniunea Europeană. Aceste sloganuri produc o sugestie subliminală de natură a specula sentimentul de apartenenţă naţională a alegătorilor, în sensul inducerii ideii conform căreia doar cetăţentii care acordă voturile candidaţilor PSD se pot simţi mândri că sunt români", se preciza în sesizarea PDL Sălaj acceptată, vineri, de BEJ Sălaj.

BEJ Sălaj a apreciat că sloganurile folosite în campania electorală pentru alegerile europarlamenatre de către Alianţa PSD-UNPR-PC "contravin ordinii de drept, încălcând prevederile art.35 al.3 din Legea 33/2007, totodată inoculează ideea că doar cetăţenii care îşi vor exprima votul pentru candidaţii PSD se pot simţi mândri că sunt români incitând la discriminare, fapt ce contravine prevederilor art.30 din Constituţia României".

Potrivit deciziei BEJ Sălaj, cu majoritate de voturi, sesizarea PDL Sălaj a fost admisă şi obligă Alianţa electorală PSD-UNPR-PC "la înlăturarea de pe teritoriul judeţului Sălaj a tuturor materialelor de campanie electorală care conţin sintagmele "Mândri că suntem români" şi " România puternică în Europa".

Decizia BEJ Sălaj obligă primarii localităţilor din judeţul Sălaj să verifice aducerea la îndeplinire a acestei obligaţii, în caz contrar urmând să fie luate măsurile necesare. Decizia BEJ Sălaj poate fi contestată în 48 de ore de la afişare, se arată în documentul BEJ Sălaj, anexat la comunicatul de presă al PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici