PDL şi PSD îşi dispută Transporturile, Apărarea, Finanţele şi Justiţia

Liderii PDL şi PSD s-au înţeles, de principiu, asupra unei scheme guvernamentale, rămânând însă în dispută ministerele Transporturilor, Apărării, Finanţelor şi Justiţiei, revendicate, în diverse formule de negociere, de ambele partide.

13 afișări
Imaginea articolului PDL şi PSD îşi dispută Transporturile, Apărarea, Finanţele şi Justiţia

PDL şi PSD îşi dispută Transporturile, Apărarea, Finanţele şi Justiţia

Surse din PDL şi PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că, în discuţiile dintre negociatorii celor două partide, au intervenit dispute asupra şefiei câtorva ministere de importanţă crucială pentru viitorul guvern.

Cele patru portofolii sunt Transporturile, Apărarea, Finanţele şi Justiţia, fiecare dintre ele fiind "dedicate" unor lideri PDL, respectiv PSD.

Astfel, Transporturile sunt revendicate de Radu Berceanu (de la PDL) şi de Liviu Dragnea şi Dan Nica (de la PSD).

Finanţele sunt disputate de cele două partide, pentru a fi conduse fie de Mihai Tănăsescu sau Florin Georgescu (PSD), fie lui Ionuţ Popescu sau chiar Adriean Videanu (de la PDL).

Apărarea este revendicată de PDL pentru Mihai Stănişoară şi de PSD pentru Cristian Diaconescu.

În cazul portofoliului Justiţiei, situaţia este cumva diferită. PDL vrea să ofere acest minister Monicăi Macovei, care ar "garanta independenţa" sistemului justiţiei. Pe de altă parte, PSD doreşte acest portofoliu, deşi majoritatea liderilor social-democraţi care ar putea să îl ocupe au fost destul de reticenţi în a accepta oferta, ştiind că Justiţia va fi unul dintre domeniile cele mai dificil de gestionat.

După ce se vor atribui aceste ministere, se va decide şi structura guvernului, care va diferi în funcţie de formula de rezolvare a disputei referitoare la cele patru ministere.

Citeşte şi

Geoană: Fiecare va prezenta propriul candidat la prezidenţiale

Boc: Există premisele realizării unui compromis raţional cu PSD

Boc: Nu am discutat niciun fel de partajare de portofolii şi ministere

Tăriceanu vrea să fie lider al grupului PNL din Camera Deputaţilor

Variantă de lucru PDL-PSD: Stolojan- premier, Geoană- preşedinte al Senatului

PSD începe negocierile cu PDL pentru formarea Guvernului

Miercuri se anunţă premierul

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici