PDL şi PSD şi-au împărţit ministerele

PDL a luat ministerele Finanţelor, Transporturilor, Economiei, Apărării, Dezvoltării regionale, Comunicaţiilor, Culturii, Tineretului şi Turismului, iar PSD va prelua portofoliile Muncii, Educaţiei, Sănătăţii, Agriculturii, Administraţiei şi Internelor, MAE, Mediu precum şi pe cel al IMM şi Comerţ.

24 afișări
Imaginea articolului PDL şi PSD şi-au împărţit ministerele

PDL şi PSD şi-au împărţit ministerele

Portofoliile Partidului Democrat Liberal:

Ministerul Finanţelor Publice

Ministerul Infrastructurii şi Transporturilor

Ministerul Economiei

Ministerul Apărării Naţionale

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale

Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional

Ministerul Turismului

Ministerul Tineretului şi Sportului

Portofoliile Partidului Social Democrat:

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării

Ministerul Sănătăţii

Ministerul Agriculturii

Ministerul Admnistraţiei şi Internelor

Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Mediului

Ministerul IMM-urilor şi mediului de afaceri.

În plus, PSD va deţine postul de vicepremier, care va avea în coordonare Departamentul pentru Afaceri Europene, şi autorităţile de reglementare.

Social-democraţii vor avea şi ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, a mai spus Mircea Geoană.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a afirmat că această împărţire a portofoliilor ministeriale reprezintă o "repartizare paritată".

Geoană a arătat că, în acest moment, cele două formaţiuni politice se concentrează pe finalizarea programului de guvernare.

El a adăugat că vicepremierul PSD va fi numit în cursul zilei de joi, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, care va avea loc începând cu ora 11.00, la Senat.

Geoană a mai spus că el va prelua funcţia de vicepreşedinte al Senatului, şi, după modificarea legii CSAT, şi pe cea de vicepreşedinte al acestei instituţii.

La rândul său, preşedintele PDL, Emil Boc, a spus că "şi-ar fi dorit" ca PDL să preia portofoliului Administraţiei şi Internelor, dar a arătat că protocolul de colaborare dintre cele două formaţiuni a fost "unul tranşant", el apreciind că formula existentă în acest moment este una paritară.

Boc a mai spus că în după-amiza zilei de miercuri, PDL şi PSD vor discuta în ceea ce priveşte programul de guvernare, el subliniind că ceea ce a apărut până în acest moment în media reprezintă doar o "schiţă".

Liderul PDL a menţionat că programul de guvernare final va fi prezentat, vineri, şi va fi discutat în Parlament în cursul zilei de luni.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană a declarat, miercuri, după consultarea liderilor PSD pe marginea opţiunilor social-democraţilor în ceea ce priveşte portofoliile ministeriale că în guvernul PDL-PSD va fi un singur independent, la Ministerul Justiţiei.

Geoană a fost întrebat dacă în guvernul PDL-PSD vor fi şi miniştri independenţi, ziariştii referindu-se la o declaraţie anterioară a preşedintelui de onoare al PSD Ion Iliescu, care afirmase că noul guvern ar trebui să fie format din minştri numiţi pe criterii profesioniste nu subiective sau politice.

"Va fi un singur independent în guvern, la Ministerul Justiţiei", a răspuns liderul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici