PDL susţine că proiectul de la Roşia Montană nu are avizul Ministerului Justiţiei

Liderii PDL susţin că proiectul de la Roşia Montană nu are avizul Ministerului Justiţiei şi îl acuză pe premierul Victor Ponta că nu a prezentat un punct de vedere clar despre proiect, Cătălin Predoiu spunând că acest lucru "denotă dispreţ pentru Parlament şi denotă dispreţ pentru cetăţeni".

265 afișări
Imaginea articolului PDL susţine că proiectul de la Roşia Montană nu are avizul Ministerului Justiţiei

PDL susţine că proiectul de la Roşia Montană nu are avizul Ministerului Justiţiei (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, la Eforie Nord, la deschiderea Şcolii de Vară a Organizaţiei Pensionarilor şi Vârstei a treia a PDL, că prin atitudinea pe care o are vizavi de proiectul de la Roşia Montană, Victor Ponta nu va mai fi luat în serios de vreun premier al unei ţări europene.

"Roşia Montană. Mai ţineţi minte ce spunea Victor Ponta când era în opoziţie? Acum acelaşi Ponta semnează un proiect de lege fără a avea avizul de fond al Ministerului Justiţiei ca şi când ministrul Justiţiei nu ar fi membru al cabinetului şi nu i-ar fi chiar prieten, că ăştia lucrează în familie. Dar în acelaşi timp văzând presiunile opiniei publice ce zice Ponta? Eu, prim-ministru, sunt de acord, dar eu, deputat, nu votez, că nevastă-mea se pune în lanţuri, iar partidul să facă ce vrea. Ce prim-ministru dintr-o ţară europeană îl va mai lua în serios pe omul ăsta?", a afirmat Vasile Blaga.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a criticat "comportamentul" Guvernului privind proiectul de la Roşia Montană, susţinând că acesta denotă "iresponsabilitate" şi "frică de a lua decizii".

"În ceea ce priveşte Roşia Montană, vedem şi aici un comportament al Guvernului care denotă iresponsabilitate, frica de a lua decizii, trimiterea în Parlament a unui proiect fără avize, atitudine echivocă faţă de proiect, îl susţin sau nu îl susţin, nu ştim acest lucru, secretomanie în ceea ce priveşte condiţiile, sunt sau nu discuţii în subteran legate de acest proiect pe care le conduce Guvernul? Spun că în orice proiect, nu numai Roşia Montană, trebuie să obţinem maximum de avantaje financiare pentru statul român şi nu avem garanţia văzând acest guvern corupt că le poate obţine. Ba chiar conduita acestui Guvern în privatizările anterioare lasă să se înţeleagă că suntem în nesiguranţă din acest punct de vedere", a menţionat Predoiu.

El a precizat că este "inadmisibil" ca proiectul de la Roşia Montană să ajungă în Parlament fără avizul de la Ministerul Justiţiei şi că în acest mod Guvernul şi premierul arată "dispreţ faţă de Justiţie, Parlament şi faţă de cetăţeni".

"În ceea ce priveşte activitatea Guvernului în general suntem din ce în ce mai îngrijoraţi, observăm că avem de-a face numai cu incompetenţă, dar deja avem de-a face cu abuzuri. Să trimiţi în Parlament un proiect de lege fără avizele esenţiale pe care trebuie să le primească este inadmisibil. Vă spun că în guvernele PDL nu se intra pe ordinea de zi cu proiecte de lege care nu aveau avizele cerute de actele normative de tehnica legislativă. Faptul că trimiţi în Parlament un proiect de lege fără avizul Ministerului Justiţiei denotă dispreţ nu numai pentru Ministerul Justiţie şi pentru Justiţie în general, dar denotă dispreţ pentru Parlament şi denotă dispreţ pentru cetăţeni. Guvernul Ponta, însuşi premierul Victor Ponta, dispreţuieşte şi Justiţia şi Parlamentul şi cetăţenii, ăsta este înţelesul actelor sale din ultima vreme: dispreţ", a mai declarat Cătălin Predoiu.

Proteste faţă de acest proiect au avut loc, în ultimele zile, şi la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, după ce, în 27 august, Guvernul a aprobat un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul urmând să fie transmis Parlamentului spre adoptare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici