PDL va analiza marţea viitoare, în Colegiul Director, rezultatele euroalegerilor

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a anunţat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că s-a decis convocarea, pentru marţea viitoare, a Colegiului Director, în cadrul căruia urmează să se facă o analiză finală a rezultatului alegerilor pentru PE.

15 afișări
Imaginea articolului PDL va analiza marţea viitoare, în Colegiul Director, rezultatele euroalegerilor

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Videanu a spus că PDL nu urmăreşte să sancţioneze pe nimeni, în şedinţa Colegiului Director urmând a se face o analiză "constructivă", în funcţie de potenţialul fiecărui judeţ, pentru consolidarea organizaţiilor cu probleme.

"PDL nu urmăreşte să sancţioneze pe nimeni. Vom face o analiză constructivă, în funcţie de potenţialul pe care îl are fiecare judeţ şi vom încerca să găsim acele soluţii care să consolideze organizaţiile noastre teritoriale. Avem nevoie să ne consolidăm rezultatele, să creştem acolo unde nu avem, şi nu să găsim în momentul de faţă ţapi ispăşitori", a spus Videanu.

El a arătat că, potrivit analizei PDL, nouă organizaţii vor fi supuse dezbaterii conducerii PDL, judeţe unde PSD a câştigat clar în faţa PDL.

"Analiza se va concentra pe cele nouă organizaţii judeţene şi vom încerca, în mod constructiv, să găsim soluţiile", a mai spus Videanu.

Prim-vicepreşedintele PDL a spus că, în urma unei prime analize efectutate în Biroului Permanent Naţional, PDL a câştigat alegerile în 18 judeţe şi Municipiul Bucureşti, precum şi în diaspora.

"În 24 de judeţe, sectoarele Municipiului Bucureşti şi diaspora PDL, practic am câştigat în faţa principalului contracandidat, PSD-ul, în 34 de judeţe, sectoarele Bucureştiului şi diaspora, PDL este înaintea PSD-ului", a anunţat Videanu.

El a precizat că PDL a câştigat 141 de colegii de deputaţi, iar împreună cu Elena Băsescu a câştigat 196 de colegii, în timp ce PSD a câştigat 132 de colegii, iar luând în calcul PDL plus Elena Băsescu, social-democraţii au câştigat 108 colegii.

Videanu a mai spus că PDL plus Elena Băsescu au câştigat 180 de colegii, faţă de 141 câştigate singuri.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus că în nouă judeţe, PSD a câştigat clar în faţa PDL, iar "aceasta va fi analiza Colegiului Director, în sensul găsirii de soluţii pentru a întări aceste judeţe, pentru competiţia alectorală din toamnă, pentru prezidenţiale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici