PDL va avea şefia Comisiei juridice din Camera Deputaţilor

Liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor au stabilit, joi seară, după cinci ore de negocieri, repartizarea funcţiilor în comisiile permanente, preşedinţia Comisiei juridice urmând să fie deţinută de reprezentanţii PDL.

13 afișări
Imaginea articolului PDL va avea şefia Comisiei juridice din Camera Deputaţilor

PDL va avea şefia Comisiei juridice din Camera Deputaţilor (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Liderul grupului parlamentar al PDL, Ioan Oltean, a declarat că "bătălia a fost pe comisiile economice şi juridice" şi că, în final, după negocieri, "toată lumea a fost foarte mulţumită".

Potrivit lui Ioan Oltean, PDL a obţinut conducerea a şase comisii permanente din Camera Deputaţilor, şi anume preşedenţia Comisiei juridice, de Administraţie publică, Apărare, Agricultură, Culte şi a Comisiei pentru regulament.

PSD deţine preşedinţia comisiilor de Buget, Sănătate, Învăţământ, Politică economică, Industrii şi Abuzuri.

UDMR a obţinut preşedinţia Comisiei de politică externă, grupul minorităţilor a primit şefia Comisiei pentru drepturile omului, în timp ce PNL are preşedinţia comisiilor de Muncă, IT şi Egalitate de şanse.

Oltean, liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, a mai spus că la negocieri "nimic nu s-a tranşat prin vot, ci prin consensul participanţilor".

Valeriu Zgonea (PSD) a precizat că discuţiile au fost mai greoaie pentru că PDL şi PSD au circa 75% din mandatele în Parlament, precizând că în ultimele legislaturi raportul dintre majoritate şi opoziţie era 55 la 49%.

Zgonea a precizat că liderii de grupuri mai discută posturile de secretari şi vicepreşedinţi ai comisiilor permanente ale Camerei.

Negocierile dintre liderii grupurilor parlamentare au fost blocate la un moment dat deoarece şi PSD şi PNL ar fi dorit preşedinţia Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Surse parlamentare au precizat că PNL ar fi dorit să aibă preşedinţia unei comisii economice.

După aceste negocieri ale liderilor de grupuri, Camera Deputaţilor urmează să voteze componenţa comisiilor permanente. Aceasta se va întâmpla după validarea mandatelor noilor deputaţi şi după alegerea conducerii Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi:

Senat: PSD preia şefia comisiei juridice, PDL, pe cea de buget-finanţe iar PNL, comisia economică

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici