PDL va fi reprezentat la consultările de la Cotroceni de Boc, Stolojan şi Videanu

PDL va fi reprezentat la consultările de marţi, de la Cotroceni, de preşedintele Emil Boc şi de prim-vicepreşedinţii Thedor Stolojan şi Adriean Videanu, a anunţat, luni, la finalul BPN al formaţiunii, liderul partidului, Emil Boc.

18 afișări
Imaginea articolului PDL va fi reprezentat la consultările de la Cotroceni de Boc, Stolojan şi Videanu

Preşedintele PDL, Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele PDL a afirmat că poziţia pe care liderii democrat-liberali o vor susţine la consultările de la Cotroceni în privinţa Raportului CE pe Justiţie este că viaţa cotidiană a românilor nu trebuie să fie afectată de o eventuală decizie iresponsabilă a clasei politice.

Boc s-a referit la votul de miercuri, din Camera Deputaţilor, asupra solicitării Direcţiei Naţionale Anticorupţie de începere a umăririi penale împotriva foştilor miniştri Adrian Năstase şi Miron Mitrea.

El a apreciat că un eventual "vot iresponsabil" al politicienilor ar putea avea ca efect eventuala activare a clauzei de salvgardare pe Justiţie.

Boc a spus că, la consultările de la Cotroceni, PDL va avea ca mesaj necesitatea ca Justiţia să îşi continue mersul fără îngrădiri din partea politicului, întrucât unica instituţie care se poate pronunţa asupra vinovăţiei unei persoane este instanţa de judecată.

"Justiţia este unică şi egală pentru toţi, fie că este vorba de parlamentari sau de oameni obişnuiţi. Clasa politică nu trebuie să fie un obstacol în anchetarea unor parlamentari. (...) Ei îşi pot dovedi nevinovăţia în instanţă", a mai afirmat Boc.

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a adăugat că, tot în cadrul consultărilor de la Cotroceni, democrat-liberalii vor lansa un apel către celelalte formaţiuni parlamentare, pentru ca acestea să îşi reafirme angajamentul în ceea ce priveşte sprijinirea luptei anticorupţie.

Stolojan a explicat că apelul PDL este motivat de faptul că în Raportul Comisiei Europene există, la concluzii, o frază care a fost "tratată cu superficialitate" de clasa politică.

Este vorba despre textul în care Comisia Europeană îşi afirmă speranţa că instituţiile statului şi clasa politică îşi vor reafirma angajamentul de continuare a eforturilor de combatere a corupţiei, frază care, a opinat Stolojan, ar reflecta "neîncrederea" oficialilor europeni în voinţa politicienilor români de a continua lupta anticorupţie.

Preşedintele PSD,Mircea Geoană, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că formaţiunea sa va participa la consultările iniţiate de şeful statutului, Traian Băsescu, din delegaţie făcând parte, alături de liderul social-democrat, Cristian Diaconescu, Victor Ponta şi Adrian Severin.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis invitaţii partidelor parlamentare pentru consultări la Palatul Cotroceni, pe tema raportului CE pe Justiţie, întâlnire care urmează să aibă loc marţi, cu o zi înaintea sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor în care se dă votul la cazurile Năstase şi Mitrea.

Tot marţi expiră mandatul lui Daniel Morar la conducerea DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici