PDL va vota în favoarea cererii procurorilor în cazul senatorului Isăilă

Reprezentanţii PDL au decis, luni, în şedinţa BPN al partidului, să voteze în favoarea cererii procurorilor în cazul senatorului Marius Isăilă, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu.

220 afișări
Imaginea articolului PDL va vota în favoarea cererii procurorilor în cazul senatorului Isăilă

Marius Isăilă (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"S-a decis în BPN ca cererea procurorilor privind senatorul Isăilă să fie votată pozitiv, în linia tradiţională a PDL, nu vom bloca justiţia, chiar dacă domnul Isăilă a trecut şi prin acest partid", a precizat Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis, joi, Senatului solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Marius Isăilă, urmărit penal pentru trafic de influenţă şi instigare la fals.

Procurorul general Tiberiu Niţu a transmis, tot joi, ministrului Justiţiei, referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a solicita încuviinţarea arestării preventive a senatorului Marius Isăilă. Potrivit DNA, cererea de încuviinţare a arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală.

DNA mai precizează că din probele administrate rezultă că infracţiunea săvârşită de Isăilă este sancţionată de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de cinci ani şi, pe baza evaluării gravităţii faptei, a modului şi a circumstanţelor de comitere a acesteia, "se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică, având în vedere prejudiciul produs credibilităţii de care trebuie să se bucure instituţiile publice, întinderea în timp a activităţii infracţionale, modalitatea concretă de săvârşire a infracţiunilor - prin interpunerea altor persoane care primeau sumele de bani pretinse, modalitatea conspirată de a aborda discuţiile cu tematică infracţională (în toalete, prin dezbrăcarea interlocutorului pentru a nu avea asupra sa aparatură de înregistrare, dialogul în şoaptă însoţit de gestică), precum şi încercările de a şterge urmele infracţiunilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici