PDL vrea să atace la Curtea Constituţională legalitatea semnăturilor moţiunii de cenzură

Senatorul PDL Iulian Urban a declarat, joi, în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, că democrat-liberalii vor finaliza în cursul zilei strângerea semnăturilor necesare pentru atacarea la Curtea Constituţională a legalităţii moţiunii de cenzură.

59 afișări
Imaginea articolului PDL vrea să atace la Curtea Constituţională legalitatea semnăturilor moţiunii de cenzură

PDL vrea să atace la Curtea Constituţională legalitatea semnăturilor moţiunii de cenzură (Montaj foto)

Urban a afirmat, după ce reprezentanţii PSD, UDMR şi PNL au respins interpretarea avansată de PDL asupra legalităţii semnăturilor de pe moţiunea de cenzură a celor trei partide, că democrat-liberalii vor sesiza Curtea Constituţională.

În opinia democrat-liberalilor, semnatarii moţiunii de cenzură depuse de PNL şi UDMR după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectele de lege privind salarizarea unică nu mai pot semna o altă moţiune în aceeaşi sesiune.

Punctul de vedere al PDL a fost respins de parlamentarii PNL, PSD şi UDMR, care au arătat că interdicţia se aplică pentru două moţiuni de cenzură iniţiate fără ca acestea să fie urmarea angajării răspunderii Guvernului.

Reprezentanţii celor trei partide arătaseră că prevederile constituţionale nu interzic semnarea mai multor moţiuni de cenzură de aceeaşi parlamentari, dacă moţiunile respective sunt urmare a angajării răspunderii guvernului.

PNL şi UDMR au iniţiat o moţiune de cenzură luna trecută, după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe legea salarizării unice, moţiune respinsă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici